Tröttdag

Dagen går i trötthetens tecken. Jag slappnar av. Märker att bröstet värker och axlarna likaså men jag är ledig! Helt ledig så jag tar mig tid att känna efter, tröttna till och slumra när så behagas.
 
Jag märker att efter att ha varit hemma en månad efter semestern börjar ord som "måste" och "borde" dyka upp igen. Kanske framför allt det kända ordet skuldkänslor. För att jag lägger för mycket tid på den ena och för lite för lite på det andra. Att jag inte hinner det jag vill, inte gör det jag borde, inte tycker att vissa saker är roligare osv osv. Men nu är min strategi att backa, prioritera och säger nej. Eller kanske rättare sagt säger ja till mig själv till skillnad mot tidigare. Men tröttheten kommer nog ifrån att jag kört i väldigt högt tempo sen jag kom hem. Inte för högt för det har jag koll på men fastnar gärna i "jag vill". Jag glömmer liksom lite bort att villet medför lite planering, tar tid och energi och det är svårare att hålla fokus på mig själv här hemma i vardagen än borta. 
 
Däremot är jag vaksam och medveten på det vilket gör att jag inte känner mig orolig. Jag vet att jag sätter stopp när det blir för mycket, att jag antagligen blir en smula besviken och att jag kommer tillbaka. :)
 
Så idag bejakar jag min trötthet och skjuter på morgondagen som jag vet blir bättre fast det inte alltid känns så.
 
Glad påsk!