Joohanna

Idag önskar jag mig ett eget sökinstrument. Ett Google för Johanna - ett Joogla. Har en oro, nervositet, rastlöshet i magen som jag inte vet vart den kommer ifrån.

Så jag läser min bok, sover lite solen och årets första brända hud är nu avklarat. Så tänker jag fortsätta någon vecka till.

Synonymer till glädje

nöje, fröjd, gamman, belåtenhet, behag, lust, munterhet, lycka, förtjusning, upprymdhet, fägnad, hugnad, tillfredsställelse, solsken, jubel

(motsatsord: sorg, bedrövelse)

Hemma igen.

Efter 1 timmes skållande varmt bad börjar axeln sluta krampa och går tillbaka till att bara göra ont och sticka till ibland. Så nu ligger jag här i sängen som en kokt röd kräfta och njuter efter en väldigt varm och hjärtlig midsommarhelg. Denna vecka är "vardag" igen, kort men intensiv vecka, innan semestern börjar på riktigt.

Midsommar är en högtid....

Midsommar är en högtid som firas kring sommarsolståndet. Ursprunget till midsommar är förkristet, men kyrkan har valt att fira Johannes Döparens födelse vid samma tidpunkt.

Roligt ordval att välja att fira Johannes Döparens födelse. Å andra sidan handlar ju allt inom religion om val. Man väljer hur religionen ska byggas upp och formas. Man väljer vilken inriktning den ska ha. Man väljer helgon, påven och vilka platser man vill se som heliga.

Och man väljer vilken dag viktiga personer ska firas (så det passar i kalender).

Jag väljer solen och värme närsomhelst. Det är dem jag dyrkar och ser upp till. Dem jag anpassar mitt liv efter och planerar kalendern efter. Dem jag har som idolbild, helgon och tillber varje dag.

Jag bakade en citronmarrängpaj som var väldigt uppskattad. Enkel med väldigt få ingredienser i men tog lite tid att göra. 

Efter kransbindande med blommor, lite kaffe & bulle var det dags för dans. Dans som mådde stora och små deltog i. 

Syrenen blommade för fullt. 

Jag njuter av solen!

Sommarkyssar...

Finns inte mycket som är härligare.

En fin dag

Solig och ganska varm dag. Lagom med folk i rörelse. Trevlig sällskap och söta små barn. Huvudet upp och fötterna ner. En bekant från förr och massa blod i Spartacus. :-) Livet leker hörrni!

Vardagslyx...

... är att göra en Pavlova till mig själv en helt vanlig torsdagskväll.
... är att få gissa växter som största lillkusinen ordnat bara för oss både på svenska och latin.
... är att få "jobba" med det jag vill, när jag vill.
... är att äta en maffig italiensk chokladtårta i solen med härliga personer en vanlig tisdagskväll.

Grönskan frossar

För några veckor sedan tog jag skott från syrrans gamla pelargoner. De mår fortfarande gott i mitt lilla växthus. Och efter en lång, lång och tankekrävande dag tar jag ett bad och tänker på mina små sprudlande skott.