En vanlig fredag

I två dagar har det nu varit sol, sol och sol. Kalla vindar har också ingått men de har jag bestämt ignorerat.

Renstan hallonhäcken, lyssnat på Sommarpratarna och nästan läst ut min pågående bok har varit dessa dagars sysselsättning.

Imorse var jag helt själv då sällskapet var på promenad. Så lugn, tyst och stilla. Med ljudbok i öronen och nyplockade smultron på bananplättarna njöt jag till bristningsgränsen. Att smultrona dessutom var plockade av gästen som var uppe tidigare än mig och solmogna och solvarma stod och väntade på frukostbordet gjorde stunden ännu mer komplett.

Ibland är det: Just too good to be true... I can´t get enough of you...

 

 
 
 

 
 

Midsommar

20 dagar sedan förra inlägget. Jag har spenderat en vecka i Barcelona, varit på namngivningscermoni, konsert, firat midsommar, bakat macarons och skrivit massor som inte hamnat här av olika anledningar.
 
Nu har jag kommit hem efter en helg med nästan hela familjen som mer åt, drack och sov än dansade runt midsommarstången. Det var så in i norden kallt. Inte så farligt regnigt utan bara kallt. Vi har alltid sol i i stugan men inte i år. Vi bara var. Åt god mat som andra lagade, drack cava och sov sov sov. 
 
Det är en konstig känsla att vara med familjen och allt är som vanligt och ändå så annorlunda. 
 
Samma sak med kusinerna vars barn växer orättvist snabbt. Ena skulle försvinna på språkresa över sommaren så nu duger man inte som "häng" längre. Den andra fyllde 9 år på midsommarafton. Snart 10 år... vad hände känner jag. Går tiden verkligen så snabbt eller är det jag som inte hänger med? Ska jag öka tempot eller sänka det ännu mer? Jag saknar dem redan som barn samtidigt som jag ser fram emot att träffa deras tonåring- och vuxen-jag. 
 
 
Jag och en vän bakade macarons - citron och choklad smak med citronkräm och hallonfyllning.
Stugan i kvällsljus.
En tårta som bara en 9-åring kan designa.  
 
En vän som vet hur man lever i nuet.
 
 
 
 
 

Regndroppasdansen

Det låter som att någon kör tippe tippe tipp tapp dansen på mitt fönster. Regndropparna har satt på sig fårskinnstofflerna och steppar loss på min fönsterkarm. 
 
Har haft en intensiv men ganska underbar dag. Blev bjuden på lunch av en riktigt fin vän. Höjden av lyx är att hon kommer hem till mig och leverar god mat, gott sällskap, goda samtal och svåra frågor. Älskar det. 
 
Sen åkte jag till nästa matkalas. Ha ha. Vi hade sommar avslutning med Neuroförbundet Västerås styrelse. Men jag var tvungen att åka före efterrätten för att hålla en anställningsintervju. 2 h senare. 20.30 Sitter jag med en fantastisk panna cotta med körsbär? och jordgubbskompott uppepå. Somnar mätt, nöjd och faktiskt lite mindre stressad.