Fredag kväll...

Denna fredagen har varit jätte mysig. Fylld med trevliga, snälla och avslappade människor. Började dagen med en enorm trötthet som suttit i några dagar. Fick mycket energi skickad till mig efter frukost som bara ökades på under dagen. Efter lunch var det dags att träffa sjukgymnasten, har för tillfället en som jag faktiskt har förtroende för. Sen var det hem, baka pizza, prata med underbara personer och fick spontanbesök som fick smaka spontanpizzan.

Me gusta!

Från en balkong

Det känns lite som att jag tittar på mitt liv som från en balkong.
Jag står i fönstret och tittar ut. Det går förbi folk utanför. Vissa snabbare än andra. Vissa har handlat, några cyklar och några har en barnhand i sin.

Vindarna får trädverken att lugnt svaja men hos mig är det tyst och stilla. Solen skiner och kastar lekfulla skuggor, inne hos mig står skuggorna stilla.

Men så tar jag ett steg in i rummet och det får liv. Det fylls av alla ljud utifrån, dofter väller in med den ljumma brisen och solen har nu flyttat sig så dess långa armar sprider sitt varma ljus i rummet.

Plötsligt tittar jag inte ut längre. Jag tittar inåt. Sätter mig i fåtöljen och njuter av de två världar som blivit en.

Gulliga klyschor

Är i vanliga fall lite allergisk mot sådana här nutti-nuttiga lappar/kedjebrev. Men tyckte dessa var så charmiga så jag kan inte motstå.


Ser godare ut än vad det var

Bättre smaka än illa äta... eller nåt.

Jag har ofta gjort efterrätter med yoghurt, bär osv. Denna gång hade jag ett granatäpple som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med. Jag vispade ner det i vanlig yoghurt med lite floursocker för syran. Sen in i frysen för att få lite sorbé konsistens. På med blåbär och riven vit choklad. Mums! Men nja... lite besviken på smakerna men blåbären och chokladen var god och fin bild blev det.För 5 år sedan fyllde jag 25


Till lilla syster som fyller år.
Som nu 25 år gammal på vår jord står.
Vad du av framtiden får?
Det vet inte vi, bara att tiden den går.

Även om du fortfarande är relativt ung
Har du en meritlista och reshistorik som är mega tung.
Listan blir lång: USA, Thailand, Irland, Itali...
Och längre lär den bli...

Kl 18 öppnades skumpan,
gäst efter gäst droppade in.
Alla kom för att fira lilla stumpan,
som är lilla syster min.

(Förste tårtskäraren, alias Le tårtkungen)

Mat och dryck flödade såsom skratten,
tillsammans med presenter och hurr rop.
Vi firade till långt in på natten :-)

Av oss får du ett minne,
att alltid bära med dig.
Allt för att ha oss syskon i färska i ditt sinne,
Lite kul är det väl ändå att fylla år så säg?!

Klassisk fredagsmiddag

Får frågan:
- Men, var har du grönsakerna? Du äter väl inte mat utan att ha något grönt till?

Lugn! svarar jag. Oliverna är på väg. Klart jag inte dricker drink utan oliver.

En helt vanlig fredag.

På en helt vanlig fredag vankas lite te från en charmig teburk, tända ljus och lite kaffekonst. Allt för att förhindra den förkylning som knackar på.

Trettondagshelgen

Trettondagshelgen är över. Julen är utstädad och tomtarna har gått i ide till nästa jul. Helgen bestod av bio med la familia och massa god mat. Jag har letat efter ett lock till de fat jag har men inte hittat något. Så nu köpte jag en plastskål och limmade på den underbara muffinsen som jag fick för några veckor sedan.