Minnen från förra sommaren

Bilder från Gaudis hus i Barcelona.
Kategori:

28 Juni, 2011

Sommaren fortsätter… utan tvekan. Solen skiner, graderna stiger och vattnet blänker.

 

Sitter nu inne efter en grillmiddag och Allsång på Skansen har haft premiär. Huden bränner lite lätt och huvudet är lite dimmig av… vätskebrist?!

 

Tänkte passa på att hälsa alla myggor och knott välkomna. Dags att åka hem nu!

 

Dagarna som gått efter midsommar har spenderats med de underbara kusinbarnen och lagom till att de åkte hem så kommer deras kusiner ut. Tur att man har dem så man vet att man lever. Vi har spelat spel, badat, spelat kubb och rensat jordgubbslandet. :-) Det blir många gubbar iår!

Kategori:

Midsommar

Efter sill lunchen promenerade vi i det fantastiska sommarvädret till Sommarhamn. Jag vet att det låter både påhittat och lite väl lägligt en midsommardag men det är sant. Vi har Vinterhamn också, för att kompensera upp antar jag, återfå balansen.

 

Väl nere i Sommarhamn var det fullt med vuxna, barn, djur och trubadurer. Vi åt lite glass och tog ett varv runt midsommarstången på behörigt avstånd. Man vill ju inte riskera att anklagas för att dansa, hihi.

 

Några var ambitiösare än andra och hade plockat blommor och gjorde kransar. Till både stora och små :o).

Efter grillmiddagen och jordgubbarna kom spelen fram. Tack alla som var där och lyste upp midsommarhelgen!

Kategori:

20 Juni, 2011

Sista veckorna har varit mycket roliga och innehållsrika. Jag var i Stockholm på Öppet hus, en god vän har startat ett företag som driver personlig assistans för de som önskar. Otroligt rymlig, ljus och mysigt kontor. Samma dag deltog jag i en prova på aktivitet som ordnades av staden. Jag fick prova på att vara på stan utan att kunna höra, med nedsatt syn och utan vidvinkelseende. Det var en upplevelse!

Jag fick också leka med Ninnie och hennes underbara familj på Busborgen här i stan. Det som var lite speciellt där var att det var vi och typ tre sällskap till. Väldigt tomt med andra ord.
Förra veckan gick åt till fönsterputs, betongborrning och secondhand shopping. Allt för en kväll som blev... magisk! Små änglar kom från både huvudstaden, Uppstaden och från Norr. Jag hade invigning av en omgjord balkong med muffins! Muffins av choklad och vanilj, toppade med citron och vanilj och massa strössel. Jag själv åt och glömde fotta men tror jag kan fixa någon bild.
Detta fick jag dock med på kameran:
Fördrinken
Goda vänner på balkongen.
Kategori:

17 Juni, 2011

En efterlängtad dag med goda vänner. Det skålades för sommarlov och för goda vänner, för god mat och bra filmer. Första stoppet var en Mojito på stan.
Sen blev det middag och bio! Eftersom vi var tre tjejer såg vi Something Borrowed. Mycket lagom lätt fredags underhållning.
Kategori:

Balkong arbetet startar

Lillebror har återvänt från Amerikat efter ett års frånvaro... Det är länge! Men som sagt nu är han åter och kastas direkt in i arbete. Kusinen H är vår ständiga snickare, hantverkare och nu även bevisat sig som elektriker. Så kan det gå när man väljer att gå på ABB-gymnasiet.
Lillebror borrar och kussen med en stukad hand och finger står för dammupptaget.
Katten är mycket skeptisk och övervakar arbetet noggrant mest för att se till att hennes kattgräs inte försvinner.
Slutresultatet!
Kategori:

Bilder från förra veckan

En andmamma lär ungarna dyka.
En and mamma lär sina ungar att dyka efter mat i dammen i stadsparken.
Citronkaka!
Mumma på stan :o) Citronkaka med marängöverkast. Mmmm
Vänner fikar på stan.
Vänner som fikar på stan! Gullisar.
Kategori:

Äntligen!

Nu verkar det som att sommaren verkligen kommit hit. Äntligen!
Varför tog det sådan tid?

I veckan är det student firande här i stan. Det väcker så klart minnen. Många glada och samtidigt känner jag att det är väldigt skönt att vara förbi den tiden. Jag har gjort det, upplevt skoltiden och överlevt :o). Fast jag tyckte om skolan. Jag gillade det lite inrutade livet. Jag visste vad som förväntades och vad som skulle komma. Det var lagom förutsägbart och framför allt hade jag koll på läget som man säger. Däremot är det lättare att stiga utanför schemat idag. Göra som jag vill och när jag vill. Jag har ju framför allt 100% kontroll över mitt liv. Det kan jag inte påstå att jag hade i skolan. Då har jag frittspelrum inom skolans ramar. Nu är jag världen som spelrum, på gott och ont såklart men mest gott.

Hur blir man äldre utan att bli gammal och är det så hemskt att bli gammal?
Kategori: