Girl power!

En repa till Elgiganten ledde till en blueray spelare, väggfäste till tv, hdmi sladd, projektor (inte till mig dock) och Super Mario galaxy 2. Jag och teknik....

Valet tänker jag inte kommentera just nu, känner mig lite uppgiven. Däremot tänkte jag fokusera på filmer jag sett: Amelia Earhart och Flickan från ovan. Två mycket sevärda filmer. Det är faktiskt ganska coolt att vara kvinna har jag kommit fram till.

Vi har åstadkommit så mycket mer än män. Jag tänker på bland annat att vi faktiskt kämpat oss till rösträtt till skillnad från många män som bara självklart fått den. Jag vet att inte alla män hade rösträtt men hivar absolut fler. Vi har inte tills nyligen fått prästvigas trotts alla nunnor och helgon. Kanske var vi till och med en påve om man vill tro boken om Påven Johanna. 

Men hur kommer det sig att vi så ofta finner oss eller känner oss i underläge till män? Vi som är så starka, multifunktionella, ömsinta, omhändertagande hjältar! Till er alla kvinnor!
Kategori:

Cool-Elin

Har spenderat hela dagen på ett Scandic i Upplands Väsby på kurs. En handledarkurs... för jobbet. Två stora saker jag tog med mig var kritikstegen och hur man ställer ickeledande frågor.

Fick mig att fundera. Hur ställer jag frågor som inte är ledande... Själva fenomenet med en fråga är ju att jag vill veta något, kanske jag inte vet vad jag vill veta när jag ställer frågan, men jag vill ju höra svaret. Övningarna gick ut på att personen jag frågade inte skulle fokusera på att svara rätt utan att fundera. Fundera på sina egna tankar och handlingar. Jag skulle fråga typ: Hur menar du då? Vad tänker du? Hur ska det gå till osv... Väldigt svårt måste jag säga att hålla ett helt möte så men lärorikt.

Det andra - kritik stegen handlar om förmågan att ta kritik i liknelse som en trappa. Första trappsteget är förnekelse, steg 2 - försvar, steg 3 - förklara och sista och det ultimata steget är förståelse som ska leda till förändring eller stillastående. Jag platsade på alla trappstegen och anser att alla steg behövs beroende på kritiken och personen som kritiserar. Men jag kan ju reflektera på hur jag ger kritik. Jag är jätte dålig på att ge negativ kritik men om jag kan ge den på ett sätt som den andra personen kan förstå och inte känner behov av att försvara, förklara eller förneka det har vi kommit ganska långt.

Mycket tänkbar dag som startade med en hotellfrukost med cool-Elin.
Kram!
Kategori:

Bilderna från bröllopet

Här kommer de utlovade bilder. Solen sken såklart under hela cermonin!

Det bruna gjorde sig helt okej till klänningen. :)
Båten i bakgrunden tog oss sedan till festlokalen :)
Kategori:

inte min dag

Idag var jag inte vatten värd. Eller rättare sagt jag kände mig inte som att jag var vatten värd. Det började med att jag fick en utskällning via telefon av en stressad person. Fortsatte sedan med ett mail från en annan. Men allt jag gjort, inte gjort och gör var fel, fel, fel. Jag tänkte ja ja nu kan ju inte dagen bli sämre så jag ringde ett samtal som jag skjutit upp i 2 veckors tid. Det gick hur bra som helst! :) Men tyvärr hade inte värdelösheten runnit av mig än så det kunde jag inte riktigt ta till mig. Nu när jag fått lunch och ringt några snälla människor börjar dagen bli bättre :)
Kategori:

Helg

Uj uj uj vilken vecka. Sitter nu på "Gabriella" på väg till Helsingfors med delar av jobbet. Trodde faktiskt inte jag skulle komma iväg då en ass: en sjukanmälde dig i tisdags, handikappshytterna var fulla och igår sjukanmälde sig den andra assistenten. Det slutade med en större hytt, en halvsjuk ass och en super ass som satte sitt liv på paus tre dagar för min skull. :-)

om några timmar vankas fyrarätters middag och givande samtal tills läggdags. Eftersom vi fortsätter kl 9 imorgonbitti. Pigga och krya! :-)
Kategori:

Sept. 1, 2010

Val hit och val dit. Hur många val gör man på en dag, hur många beslut tar man på en dag? Jag kan ju konstatera att jag gör väldigt många val och fattar ännu fler beslut varje dag. Alltifrån ska jag äta smörgås eller yoghurt till frukost? Ska jag maila eller skriva minnesanteckningar från mötet först? Kläder, varma eller varmare? Mycket eller lite mjölk i kaffet, har jag tid 2 min? Maila eller ringa? Sallad eller varm lunch? Vad ska jag köpa för frukt? Kan jag boka mötet imorgon kl 11 eller 13? Tofflor eller strumpor? Film eller tv? Bok eller bad? Uj uj uj. Jag kan bli chef med tanke hur många beslut jag fattar om dagen och framför allt hur snabbt jag fattar dem. :-) just ja jag e ju min egen chef.

Så snackar dem om att det är val den 19 september... Hur svårt kan det vara?
Kategori: