Påsklovet fortsätter

Påskpysslet bestod av händer! Vi ritade av våra händer och klistrade sedan upp dem på ett megapapper. :) Detta blev resultatet:
Påskpyssel resultatet.
Det var lite lagom aktivitet innan maten. Efter maten fick vi såklart efterrätt :) detta år var det hallon/marängtårta som gällde. Helt min stil, det var mycket gott.
vankas dessert.
Detta innan detta fantastiska påskfirande hann jag med en sväng i det vackra vårvädret. Jag fortsätter envist kalla det vårväder även om det känns som sommar. Vill inte riktigt att sommaren ska börja riktigt än, det kan få fortsätta såhär någon månad till innan la grand finale!
Bron mellan vinter och vår.
Vattenbrynet hos mig.
I like my phone!
Kategori:

Påsklov

Det är påsklov med påskväder! Hur underbart som helst. Sol och värme! Imorgon är det dags för den årliga påsklunchen hos mormor. Ska bli mysigt eftersom morbror och hans fru och son kommer. Kussen H skulle också dyka upp. Han har varit en flitig besökare fram till i julas få han började plugga i Uppsala. Det gör att Wiispels träffarna inte sker så ofta. Men imorgon får jag se honom iallafall.

Vi har också blivit utlovade lite påskpyssel imorgon. Vad vet vi inte... Det blir en olidligt spännande cliffhanger :-)  

Glad påsk!
Kategori:

Klänningen

Nu har jag lagt upp två bilder på klänningen. Den är fortfarande inte färdig broderad men är på god väg. Klänningen sydde jag för några år sedan men nu håller alltså på att utvecklas med brodyrer.

Jag har förutom sytt varit på en light marknadsföring och kommunikationskurs. Fick träffa många trevliga människor. :-)
Kategori:

SMS-inlägg

img_7665 (MMS)

Kategori:

Klänningen före

img_7804 (MMS)

Medeltidsklänningen

Kategori:

Medeltiden är åter!

För ca 12 timmar sedan återvände vi till medeltiden. Jag, syrran, mostrarna och mamma tog fram nål och tråd och en massa tyg för att kunna förflytta oss till medeltiden. I timmar har vi klippt, nålat, strukit, ritat, sprättat och gjort om för att bli så vackra och tidsenliga vi bara kan inför medeltidsveckan på Gotland. Moster började brodera på min kjol och konstaterade att det nog skulle ta åtminstone 40-50 timmar att bli klar med broderiet... Hmmm. Jaha. Fint blir det i allafall'

Vi åt till och med en medeltidslunch med rotfrukter, nötter, bröd, färskost och frukt. Mjöden var tillverkad av ett större mjöd *läs öl* företag som jag köpt på systemet.

inte nog med detta vansinne så gick gårdagen i detoxets tecken. Lillasyster fyllde år och bestämde sig för att bjuda nära och kära på detoxmiddag. Till och med tårtan var rawfood som det tydligen kallas. Men som en så snäll och ansvarsfull storasyster jag är såg jag till att det fanns vin. Det gick iförsig emot alla regler men jag och mamma var nöjda :-). Hihi Sov nu gott och önska mig lycka till med nästa blomgirlangstam :-) *det hade inte ens T9 ett försök till förslag till*
Kategori:

Dagens fundering på världen

Efter ett djupt samtal med en vän där vi sväva mellan himmel och jord dök frågan om hur vi, jag och du fyller livet med innehåll.  Vi var överens om att det som ger mig mening med livet och förgyller min vardag inte går att applicera på någon annan. För vi bestämmer alla vad som "gör min dag". Men vi konstaterade också att den som tokfyller sin dag med aktiviteter är lika provocerande som den som inte fyller sin med några alls. Eller?! Sen undra vi om himlen verkligen är blå och det inte är träd som flyger runt och kvittrar...
 
Det är utmattande att vara så filosofiska! Så vi tog lunch, kändes som en av dagens smartaste beslut! Puss på er!
Kategori:

Söndags frukost

Dagen börjar med en lyx frukost à la Ella. Fick hemmagjord marmelad som jag hushållit med och därför kunde jag inta en rostmacka med ost och marmelad och kaffe. 
 
Sen ska jag  ner i förrådet och leta medeltidskläder. :-) det är inte så dramatiskt som det kanske låter utan förberedelser inför nästa helg. Då kommer mostrarna hit för att sy utstyrslar till medeltidsveckan på Gotland. En avlagd tradition för mig och syskonen som vi tänkte plocka upp i år iallafall. 
Kategori: