After work

Idag begav jag mig till Stockholm för att äta lunch, ha möte och gå på afterwork med mina kollegor där. Jag har ett helt gäng kollegor som sitter i Farsta och arbetar. Jag glömmer bort det då vi jobbar med lite olika projekt och jobbar desutom väldigt ofta individuellt i projekten. Min närmaste projektledare sitter i Västerås vilket är skönt för närheten till att bolla texter och ideer är alltid positivt. Jag har nog en liten stresspeak idag. Inför helgen då vi ska rodda med en konferens för över 100 personer. Det ska bli så kul, så spännade, så utmanande och utvecklande.
 
Jag går runt med tanken att jag glömt något väsentligt som typ glömt boka hotellet. Det vet jag ju att jag inte gjort så därför stressas jag. Det betyder att det är något annat väsentligt jag glömt. Eller...

Farfar saknas

Tisdag och dags att besöka frisören. Efter tre timmar av pysslande, rullande, tvättande och klippande kommer jag ut som en ny människa. Plötsligt har jag en frisyr igen. 

Löser av kompisen i butiken. Efter två timmar där blir jag uppplockad av en annan vän som kör mig till kören. Sjunger så jag har blodsmak i munnen. Tror det fanns lite att få ur mig. Sen var det bara hem och packa inför helgen. 

Jag vet att det är internationella kvinnodagen idag men det mesta jag tänker på är farfar. Farfar - du är saknad!

Mitt inre

Idag tänkte jag skriva lite om mitt inre. Jag är en person som stort behov av egen tid och eget utrymme. Med två nya assistenter och sjukdomstider är det svårt att få till. Det gör mig irriterad och otålig. Det får mig att känna kalla kårar och ett obehag när någon tar i mig. Det får mig att börja fundera på hur jag kan undvika människor och möte. Vill inte höra eller synas. Vill bara vara hemma och läsa, titta på serier m.m. Bara det är utan mänsklig kontakt. Det fungerar inte i längden. Det är inget jag mår bra av eftersom jag samtidigt är väldigt social av mig.

Nu är jag brutalt medveten om detta och det är varken första eller sista gången jag upplever det. Därför kan jag beskriva det och jag vet var det kommer  ifrån. Men jag är van vid att agera på mina känslor, till viss mån iallafall och nu kan jag inte agera på känslorna. Jag kan inte fly, inte ignorera, inte göra något för att underlätta. Det jag kan göra är att acceptera, finna lugnet i obehaget och prata om det. Tufft, irriterande och obekvämt för en sån som mig som vill ha lite kontroll på läget. 

Tider står aldrig still

Dagen har bestått av jobb mest. Men väldigt roligt jobb. Har större delen av dagen har gått till att förbereda konferensen jag är med och arrangerar i helgen. Lite tvättande av kläder och annat jobb. Ändå är jag inte riktigt ikapp. Borde hinna med det mesta imorgon. Men vi får se. Det är inte hela världen om några saker dröjer lite. Imorgon börjar jag med ett tre timmars arbetsmöte. Vi får se hur produktiva vi kan vara men vi har många olika saker att avhandla. Go natt!

Helg

Lördag. Lördag. Lördag. Sov. Sov. Sov.

Träffade en av de bästaste bästaste vännerna och spenderade dagen i värmerummet på romerska. 

Väl hemma bjöds jag på chips och middag. Även om vardagen är tuff just nu gör många runt mig den så mycket lättare. 

Fredagsmys?

Idag är väldigt lugn dag. Hade andra introduktionspasset på förmiddagen. För vid lunch tog jag tåget till Stockholm. Efter några produktiva timmar var det dags att ge sig hemåt igen. Men precis som förra veckan hade SJ struntat att ta med tågvagnen som jag kommer in i. Det är bara snällt (läs: argt) sitta vänta, denna gång bara en halvtimme, på nästa tåg.

På kvällen kom syrran och en kompis över på ost och bubbel. Sen sov jag gott, skulle man kunna tro men snarare tvärtom. Har sovit dåligt flera nätter denna vecka. Haft väldigt ont i kroppen och antagligen därför också sovit oroligt. Men det ska bli ändring på det. 

ButikenIdag var det min tur att stå i butiken. Det är så fridfullt och lugnt här. Idag fick jag nya varor som gjorde att tiden gick väldigt snabbt.

Jag hade dessutom introduktion med en ny assistent som fick börja i butiken. Kastades rakt in i ett personalmöte för det kändes avslappnat nog för h*n att vara med. 

Efter det var det dags för veckohandlingen. Det är väldigt lugnt och skönt att storhandla kl 20 en torsdagkväll kan jag tala om. Efter det stupade jag i säng och sov så djupt och skönt. 

DrömfångareMedan jag var på konferensen träffade jag kusinen som gjort dessa fina drömfångare av återvunnet material till oss. Vi kommer sälja dem i butiken.

Jag hann också byta några ord med en vän som var på plats och träffade en gammal bekant som råkade vara där. Det är något härligt med den typen av micromöten. Lagom snabba för att hinna säga något mer än bara hej. Men tillräckligt korta för att man måste hinna gå lite djupare, lite snabbare. 

Jag försöker hitta något lunk i vardagen just nu. Det pendlar mellan allt eller inget. Antingen sker allt och på samma dag dessutom eller så är det timmar, dagar av lugn. Det är visserligen då jag jobbar ikapp med det administrativa.