29 oktober 16:50

Idag har vi strosat ytterligare en gång till Los Cristianos men denna gång för en killes skull. Och mat :-) Vi har bokat bord på en favorit restaurang där vi ska få vår paella, enligt oss den godaste skaldjurspaellan på Teneriffa. Men några timmar tidigare hade jag tid hos Daniel. En UNDERBAR sjukgymnast som jag hade när jag var på Vintersol. Så nu sitter jag vid strandkanten med en kaffe med mjölk efter hans knådande och dragande. :-) mjuk, varm och helt dränkt i babyolja. Ska tillbaka nästa vecka men detta klarar jag mig länge på :-) Vi gick hit efter frukosten så så mycket annat att rapportera har jag inte :-). Har det fortfarande oförskämt bra. Det går ökenvindar från Kalahari idag. Jag är jätte nöjd. Alla andra tycker det är olidligt varmt och kvavt.
Kategori:

28 oktober 17:36

Igår - onsdag - spenderade jag halva dagen vid poolen. En dag helt utan moln eller vind. Varmt, svettigt och härligt. Lunch intogs på balkongen, hemmagjorda smörgåsar med avokade och tonfisk. Mycket gott. Efter det var det dags för en uppfräschning innan vi på nytt styrde nosen mot los Cristianos. Där fördrinkade jag, Ninnie, Stefan, syrran och Lise. Hon är här på Vintersol men åker hem om ett par dagar. Vi ska mötas upp även på fredag för en skaldjurspaella. Äntligen! Sen hände inte så mycket mer. Hade en väldigt stilla dag! Riktig semesterdag.
Kategori:

26 oktober 18:48

Idag har vi strosat till los cristianos. Gamla fiskarbyhamnen som jag bodde i första gången jag var här för nästan exakt 5 år sedan. Efter typ 3 timmar, 1 glass, 1 kaffe, 1 pizza, 1 simtur och en klänning var vi äntligen framme vid Vintersol och Lise. Där fick vi kaffe och en snabb uppdatering på vad som hänt där på sistone. På vägen till Los Cristianos stannade vi på en favorit restaurang Moli. Och nu sitter vi på en annan favorit, la Barca, strax utanför Zara butiken. Här vankas det pasta med skaldjur och sedan några timmars shopping på vägen hem. Idag har vi inte haft ett enda moln vilket känns på kinderna :-). Men det är underbart!
Kategori:

25 oktober 00:15

Idag har varit en riktigt första-dagen-på-semester dag. Frukost åt vi i hotell lägenheten, färskt bröd och grönsaker. Bäst av allt den mogna avokadon! Sen någon timme vid poolen tillsammans med Ninnie och hennes familj. Efter en snabb tupplur, caffe con lette och hundra sidor i min bok var det dags för lunch. Ytterligare avokado intogs, denna gång tillsammans med gambas. Ibland har jag det oförskämt bra :-). Sen inhandlades fördrink och snacks inför kvällen som avnjöts på min väldigt stora balkong. Ninnie stod för välkomst drinken igår. Lite snabb uppfräschning och sedan varm tomatsoppa och vitlöksbröd på en restaurang runt hörnet. Vad morgondagen har för planer vet vi inte än men kanske en promenad till los cristianos?! Adios!
Kategori:

24 oktober 16:35

Framme på Teneriffa. Nu väntar vi bara på transfern.
Kategori:

23 oktober

Flössedagen är avklarad! Hela 29 år har spenderat på denna jord. Igår blev jag ordentligt firad av familj och vänner. Jag bjöd på jordgubbschampagne, kräftor och marräng-glass tårta. Fick till och med frukost på sängen vilket jag inte alls är bortskämd med nu för tiden. Efter det tog jag ett kort men väldigt varmt bad. Premiärbar en kjol från Barcelona som passade bättre än jag trodde :-). Efter allt kalasande packade jag de sista grejerna. Typ nån bok och tandborste. Efter det ringde lillebror från Californien och grattade :-). Sen var det bara 5 timmar kvar tills jag skulle upp igen. Så jag synkade telefonen med datorn och somnade.
Kategori:

Himlen är oskyldigt blå

Såg filmen "Himlen är oskyldigt blå" i går. Många verkar blanda ihop den med "I rymden finns inga känslor", antagligen för att det är Bill Skarsgård som har huvudrollen i båda :-). Den har jag också sett och gillade nog bättre. Himlen är oskyldigt blå var bra det var inte det och det utspelar sig i en underbar miljö, Sandhamn 1975. Men jag fick lite känsla av Mästerdetektiven Blomkvist. Lite ungdomlig och naiv. Sen hade den element som tog upp "onda" människor som var riktigt snälla och männskliga. Men ändå... Nja.

det var bra skådisar, bra miljö och verklighetstrogen miljö men lite för ungdomlig för min smak :-) Då var kaffet och kakan efter bion med Alina mer kvällens höjdpunkt - och det var inte filmen vi diskuterade :-)

God natt!
Kategori:

Home sweet home

Nu har jag varit hemma i nästan 3 dygn. Jag började med en rivstart i Rocklundaspåret när Rocklundisterna anordnade sin första RIF-femma. Det är mamma och hennes motionerande kompisgäng som kallar sig så. Jag deltog som funktionär och sa heja heja när de närmade sig mål :)

Sen har jag jobbat, tittat på film, jobbat och jobbat lite till. Förbereder även nästa resa som är snart :-) Till Teneriffa denna gång.
Kategori: