Plätt och pannkaka

När min familj ska bjuda en amerikanska på svenska plättar och pannkakor kommer kusslingarna springande. "Inte idag hörrni" blir de bemötta av... eller okej då ni får varsin plätt med valfritt tillbehör. Vill ni ha sylt, grädde, chokladsås, banan, kokos eller socker på? Till svar får vi från 6-åringen, Ja. Förvirring. Vill du ha allt på? Ja, leende, men inte kokos.

Okej! Om man bara får en plätt så gäller det att ta tillvara på den. När hon sedan återvänder med en renslickad plätt och ber om påfyllning av sylt, grädde, chokladsås, banan och socker då får hon en till.
Kategori:

Johanna

Igår hade jag namnsdag. Det har blivit lite tradition att fira för när farmor levde var Margareta-dagen en stor dag då hon hennes dotter heter Margareta. Dagen firades alltid med bullar och jordgubbstårta. När jag började fira min dag (dagen efter Margareta-dagen) körde jag med pannkakstårta. I år blev det ingen pannkaksfest utan muffinsfest! Storkussen med familj var här och hjälpte till att fira och jag fick mycket god assistans av S, kusslingen som växer så det knakar. 11 år fyller hon på söndag.

 

Här kommer lite bilder på de fantastiska muffinsarna som skapades.

Kategori:

Tigermelon

Han kommer stolt in och säger:
- Jag har fått Tigermelon.
- Jaha, varför heter den så? undrar jag.
Han blir tyst.
- Är det för att den är så stark?
- NÄÄÄ
- Hmmm, är det för att den morrar?
- NÄÄÄ
- Men varför heter den Tigermelon då?

Han vänder på klacken och springer uppför trappan. "Det är för att skalet är randigt som på en tiger." säger mamma på övervåningen.
Han springer ner för trappan igen och säger:
- Den är randig!
- Jahaaa

Man lär sig så länge man lever!
Kategori:

Borta bra men hemma bäst

Här bodde vi i Köpenhamn

Nu har vi kommit hem efter en helg i Köpenhamn. Många skratt, mil, kaffe och promenader har vi avverkat och på det hela taget har det varit en fantastisk helg!

 

Öresundsbron

 

Har haft en del djupa samtal sådana som man bara kan ha med riktigt nära vänner. Sådana som vet hur man tänker och reagerar nästan innan man själv vet. Sådana som talar om när man är odräglig utan att man tar illa upp och talar om hur mycket man betyder och är älskad när man behöver höra det.

 

 

E och E rocks!

Kategori:

Tivoli

Igår såg vi Take That och Robbie Williams. Som vanligt presterar han som att det inte finns någon morgondag och i detta fall blev han sjuk och ställde faktiskt in konserten som skulle varit ikväll… Snopet för alla som tagit sig till Köpenhamn för att se honom och bandet men enorm tur för oss som såg dem igår.

Gårdagen spenderade vi på Tivoli med nu för tiden Malmö boende Elin. Vi spatserade omkring och åt glass, piazza, tittade på svanar och pratade minnen.

Helt plötsligt kommer de ut från en butik och säger: Johanna, du MÅSTE gå in här, det är som en butik byggd för dig!.

 

Och mycket riktigt - allt var cupcake och bak inspirerat. Glitter, blommor, figurer, färger med mycket mycket mera och allt var ätbart och till för att dekorera sina bakverk. För att inte vara där hela dagen och för att inte hamna i allt för mycket minus på bankkontot plockade jag snabbt ut favoriterna. Det blev en teflonform där jag kan göra muffins lagom i min smak. Några fina pappersformar som passar i teflonformen, pärlemorglitter och rosa och röda blommor att dekorera med men också att äta upp.

Kategori:

Björn bygge

Idag anslöt sig E2 hahaha heter egentligen Elin. Hon mötte oss på vårt hotell som vi bodde på och lämnade lite packning innan vi tog oss ut på stan. Trots lite regn och kyla gick vi till Build-a-bear där vi "byggde" björnar. Mycket rolig upplevelse. Speciellt när man gör en björn till någon speciell som man tycker om. Jag gjorde till Isabella som kom till vår jord midsommarafton. E gjorde till sitt barn som snart är på väg och Shannon gjorde en till minne av sin vistelse i Sverige och just i detta fall Danmark.

 

Kategori:

Mot Danmark

Detta har varit en lång men dock mycket trevlig dag. Den startade lite tidigare än vanligt, inte tidigt för vissa men tidigare än normalt för mig. :o)

 

Jag skulle nämligen hämta upp fina E på stationen för att sedan styra nosen mot Danmark. Vad händer i Danmark kan man undra?! Förutom deras röda pölse, choklad wienerbröd och gröta dialekt så var Robbie Williams där med det återförenade Take That. Som trogna - Robbie Williams fans - tog jag och två vänner oss dit för att sjunga med i låtar och skrika när som helst de ber oss :o)

 

Men konserten är morgon och idag ägnade vi oss åt att köra bil, åka bil, kisspausa med bil, ätpausa med bil, kisspausa igen och stanna i Gränna för att titta på polkagrisbakning och inhandling av lakrits/citron polkagrisar och kryptoniter (hallon och lakrits kolor)

Kategori:

Böcker jag läst

Dessa har jag läst hittills. Blir lite lagom trackad för min smak av litteratur. Ibland plöjer jag igen ett antal likadana böcker, speciellt efter varandra. 3-5 st är lite lagom och dessa blev det denna gång. De är dem sliskigaste, putti-nutt romantiska böcker jag läst hittills och de är SÅ bra :o). Fyller sin funktion. Jag behöver inte tänka, inte fundera på språket eller perspektiv.... De är lite som att titta på en blödig, romantisk film när man inte har tillgång till film.
Kategori: