You catch my eye...

I see you!


Möten som ger och sugerSå sitter jag här igen… På möte, alldeles för tidigt för kroppens bästa. Alldeles för energikrävande för hjärnan och själen just nu. Och ändå sitter jag här. Varför? Varför gör jag såhär mot mig själv? Det är ingen som kräver min närvaro. Är det rädslan över att missa något? Oron över att vara utbytbar? Eller bara envishet? Oavsett så sitter jag här och än så länge hänger jag med i diskussionerna. 

Vem är du? Vem är jag?Idag har varit en riktigt bra dag! Jag tänker inte nämna huvudvärken, illamåendet, febern eller värken. De får inte mer plats av mig idag. 

Jag väljer att fokusera på de väldigt starka och väldigt häftiga människorna jag fick träffa idag. De skulle kanske inte beskriva sig själva så eftersom jag inte gör det om mig själv och jag var en del av gruppen. Men det slog mig igen vad häftigt det är med människor som är villiga att dela med sig. Dela med sig av sitt inre, sina tankar, känslor och upplevelser. Jag blir tagen av människan och dess förmåga. Inte specifikt den personen kanske även om den är intressant ur sitt unika perspektiv utan av människoberättelser. Det är så många som aldrig skapar sig en berättelse om sig och sitt liv. Så många som aldrig synar sig i sömmarna - på gott och ont. Men det tvingar en att ta ställning. 

Jag fick också återse en kär kär vän (som jag allt för ofta hör mig själv säga nu) inte träffar tillräckligt ofta. Och hennes fina mamma. Mammor är allt bra fina! <3

På vägen hem fick jag njuta av denna vy. Solen som skapar hus siluetter på husväggen. Med sol och fler dimensioner i hjärtat avslutar jag denna dag. 

Kval

Sitter och tittar på Kodjos kval efter att ha sett Korrespondenterna som handlade om hur fotbolls VM påverkar Brasilien och dess invånare. Sitter samtidigt och äter middag bestående av grillad falafel, ris och sippar på en multimiljonärföretags läsk. 

Världen är så mycket större än vad jag trodde. Samtidigt så mycket närmre än vi vill låtsas som. 

Fotboll förenar säger dem. Håller barn och ungdomar borta från gatan, droger och prostitution. Men samtidigt redovisas de enorma summor som går till upprustning av arenor och områden som bara de rika sen får ta del av. Och det är pengar som kunde komma alla till del. 

Kodjo besöker länder som öppet begår mord på romer. Förbjuder hemlöshet och att leta efter mat. 

Plötsligt blir läsken väldigt besk och ger en hemsk eftersmak. Maten växer i munnen och smakerna försvinner. Hur kan man inte engagera sig när det finns så många frågor att diskutera? Hur kan jag inte engagera mig politiskt?

Och snart besöker han flyktinglägren. Jag blir berörd och vill beröra.


Livets pausknapp?

Idag vill jag trycka på livets pausknapp. Bara för några minuter eller så. Helst nån timme. Bara för att hinna ikapp mig själv. Hinna formulera tankarna och orden. Hinna njuta, hinna uppleva.
 
Jag vill vrida och vända på din fråga. Jag vill hinna vara spontan. Var ute i solen. Lukta lite extra på regnet. Det doftar så fantastiskt gott när det är lite varmt ute. Som ren luft, doft av en ny chans, omstart.
 
Jag vill hinna fika och drömmar mer. Jag vill känna.

Söndags blues, nä söndagsblått!

Raindrops keeps fallin' on my head...
 
The sun still shines bright as shoeshine.
 
... they keep fallin'.
The blues they send to meet me won't defeat me
It won't be long till happiness steps up to greet me
... they keep fallin'.
 
 

Tyngdlös

Liten blir stor. Idag har jag svävat bland molnen. Sett alla människor från ovan. Som små små  myror sprang de omkring där nere. Jag sprädde ut vingarna och lät vindarna ta mig dit dem ville. Fri. Fri från det mesta. Samma känsla som att ligga på rygg i en varm simbassäng och flyta. Tyngdlös och sorglös släppte jag tanken fri och svävade.
 
 
 
 

En go fredag

Längst min vanliga tur längst vattnet möter jag hundar, änder - nu med massa ungar, människor, blommande äppelträd och byggnader. Jag känner vinden mot min hud och solen som värmer i nacken. Axeln bultar men vad gör det när värmen är så smekande. Jag tänker på dig och jag tänker på mig. Sen återvänder fokusen till musiken i öronsnäckorna.