Mellandag

Idag har varit en riktig mellandag, pausdag, slappardag. Jag har svårt för dessa dagar. Blir rastlös, irriterad och stressad. Jag känner mig oproduktiv, ineffektiv och som att jag slösar bort timmar... dagar...

Det är så korkat. Så otroligt hårt, obarmhärtigt och elakt mot mig själv. Jag behöver slösa tid på mig. Jag behöver slösa tid på min partner. Jag behöver dagar när jag inte gör någonting. Jag behöver dagar när det inte finns krav, prestationer eller att-göra-listor.

Ändå har jag som idag medvetet inte haft någon att-göra-lista men är så stressad över att dagen snart är över och jag har inte gjort något. Jag har inte ens hunnit se de filmerna som jag ville. Men jag har spenderat hela dagen med sambon. Jag har planerat veckan. Och nu ska jag äta pizza och titta på film.

Bryt

Haft en väldigt skön och lugn dag. Fick lite sovmorgon. Åt brunch innan jag gav mig av mot butiken. Efter tre timmar i butiken kom en vän och löste av mig. Efter en timmes siitsnack med henne gav jag mig av till mataffären. Där köpte jag lite torskrygg och sötpotatis för ikväll kommer en kompis över på middag.


Det blev så gott! 😊 

Jag är i ett litet lustigt känslomässigt läge. Jag försöker bryta gamla mönster. Ibland går det jätte bra. Ibland går det mindre bra. Men jag jobbar på. Med att ändra mitt uttryck, ändra tankebanor men kanske framförallt vill jag ändra mina beslutsvägar. De är väldigt påtagliga och resultatfokuserade vilket jag gillar. Jag vill att det ska synas när jag rensat i garderoben. Jag vill att den förändring som sker på insidan ska märkas på utsidan. Jag vill att känslan speglas i handling på något sätt. 

Lusten till tystnaden

Jag sitter här i min ensamhet och njuter. Njuter av tystnaden. Njuter av maten i tystnad. Njuter av drycken i tystnad. Njuter av lägenheten som ligger i tystnad. Njuter av att muggen står där jag lämnat den. Njuter av att inte behöva plocka någon annans mugg. 

 
Jag älskar verkligen att sitta uppe. Se hur fönster efter fönster i grannhusen släcks. Jag njuter av ensamheten. Njuter av att världen lägger sig till ro. Njuter av den stärkta ensamheten som mörkret ger.