(S)kattjakt

Det är inte ofta man som liten får tag på en liten katt som här ute blir som vilda utekatter igen. Men med lite leksaker och massa god mat kan man knycka till sig en liten klapp. Men det måste gå undan! Dock verkar båda tjejerna väldigt nöjda efter deras lilla möte.
 
 
 
Kategori: Vardag 2013
Taggar: Stugan, sommar 2013 kattklappning liten tjej

Kalas nr 3

Idag var det grillparty! Det känns väldigt somrigt att kunna säga att jag varit på grillparty. Det var en härlig farbror som fyllde jämt och som härliga snubbar gör drog han till sig massa andra härliga människor. Dock hade jag så trevligt att jag missade att fota. Ljusslingan hann jag fånga på vägen hem och då kunde jag konstatera att så länge som jag var ute den natten var det väldigt länge sedan jag var ute. Och då menar jag utomhus i Sverige, utan att skaka tänder. 
 
  
 
Kategori: Vardag 2013
Taggar: Sommarfest Västerås 2013 gardenparty grillparty

Pannkakor och konst på Artipelag

Idag började vi dagen med att steka amerikanska pannkakor. Extra tjocka och fluffiga med smaker som lönnsirap, jordnötssmör och smör varvat med de nyttiga varianterna som chokladsås och kokos, blåbär med agavesirap m.m. Syndigt gott!
Efter det tog vi oss tonåringen till ett konstmuseum som är helt fantastiskt. Fotografiska hamnar i lä kan jag säga. Artipelag ligger i en fantastisk miljö med skog, lite berg och massa vatten i Gustavsberg. Vi tittade både på Ett-två-trä och på Hello Nature med William Wegman. Imponerande verk först av som namnet avslöjar trä. Mycket almverk som tydligen är i fara pga nån sjukdom som dödar alla våra almar.

Hello Nature var häftig att se. En konstnär som ständigt kämpade med brist på inspiration. Han gjorde uppehåll i några år för att han inte hade nån inspiration. Han målade ofta med hjälp av vykort. Han satte fast ett vykort på tavelduken och målade så att det ser ut som att vykortet fortsätter ut på duken. Väldigt häftig effekt vilket gjorde att det såg tre dimensionellt ut. (Titta på sälen så ser du att det är ett vykort.) Sen skaffade William hund som han fotograferade i alla möjliga slags miljöer. Det är dem man känner igen honom för. Väldigt häftiga och svåra att återge såhär på bild. Kan starkt rekommenderas.

 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
Två av mina absoluta favoriter är denna plocipinnstol och den påklädda fåtöljen!
 
 
 
 
 
Kategori: Vardag 2013
Taggar: American pancakes Artipelag Stugan, sommar 2013

Kalas nr 2

Kalas nr 2 firades tillskillnad från gårdagen utomhus under gassande sol och ett blått himmelstak.
Vi började med att "kidnappa" födelsedagsbarnet för en lunch i Sommarhamn.
 
 
 
 
 
Sen bjöd hon på en prinsesstårta med tvist (sylten var sommarinspirerad) och massa annat gott såklart. Det är verkligen skrämmande hur snabbt jag vänjer mig vid detta liv.
Efter alla tårtor blir man lätt hög av allt socker och världen såg ut såhär för en stund. 
 
 
 
Kategori: Vardag 2013
Taggar: Kalas, stugan, sommar2013 Sommarhamn, lunch

Kalas nr 1

Så här mitt i sommaren börjar våra födelsedagsbarnskalas. Vi börjar med storkusinen som fyller samma datum som jag fast helt annan månad. Hon bjöd på supergod cheesecake med egenplockade bär och en... ja vet inte vad det kalas... en glassbomb kanske.
 
Systrarna och storkussen.
 
 
 
Kategori: Vardag 2013
Taggar: Kalas, stugan, sommar2013

Foton

En bild säger mer än tusen ord säger dem.
Ett fotografi (även foto) är en avbildning av verkligheten som skapats genom att ljus fångats på ett ljuskänsligt medium (en fotografisk film eller en bildsensor) i en kamera, antingen mekaniskt, kemiskt eller elektroniskt. Ordet fotografi kommer från grekiskans φως phos (ljus) och γραφίς graphis (pensel), det vill säga att måla med ljus. En fotografisk bild kan vara svartvit eller i färg. Fotografiet är också grunden för filmkonsten.

I några dagar har jag tagit massa foton och minnesbilder.

Blomma för dagen

Och jag tänker på morfar då de växte överallt där morfar bodde.

Kategori: Vardag 2013
Taggar: Blomma-för-dagen, morfar

En dag i en stan

En solig dag i en stad i Sverige med familjen.
 
 
 
 
Kategori: Vardag 2013
Taggar: Norrköping, en-dag-på-stan, enoteket, familjen