En prinsessa på promenad

Det var en gång en liten prinsessa. Hon gick runt på sina ägor och klappade den lilla ponnyn, den lilla katten och den stora hunden. Hon matade vattnet med pinnar och såg dem sakta, sakta glida med strömmen. Hon plockade fina blommor och njöt av solens strålar.


Denna rossort heter Alba. Är en tålig, goddoftande och rådjurssäker liten blomma med fantastiska små ljusrosa blommor.
Prinsessan passar på att kasta lite pinnar i sjön. Det krävs mycket tålamod och koncentration för att se pinnarna när de flyter fram på andra sidan bron. Det hjälper att ha sällskap.Sen gick hon hem till sitt lilla slott, drack lite saft och sov så gott i sin lilla säng.

Kalas med stort K

Idag är det kusslingen som firas. Hon fyller 12!!! 12 hela somrar har vi badat, lekt, läst, målat, pysslat, bakat och myst tillsammans. Tiden går väldigt snabbt. Hon hade säkert bakat i tre dagar också med tanke på alla godsaker hon dukade upp. Tårta, kakor, kolor osv. 

   

Kalas igen

Denna gång är det min stora, coola, snygga och super kreativa kusin som fyller år. Att hennes super coola, omtänksamma och roliga dotter fyller år imorgon gör att kalas känns dubbelt så stort. Som i sagorna – festligheterna pågår i tre dagar.

  

Kalas

Idag är jag bjuden på kalas. En liten dam fyllde 7 år. Hon bjöd på fantastisk tårta, bullar och kakor. Dessutom har jag namnsdag och jag brukar bjuda på pannkakstårta eller jordgubbstårta, men eftersom damen skulle ha kalas och jag inte riktigt hade energi till att baka så tog jag lättad ett steg tillbaka och lät henne stå för festligheterna. Men jag blev nästan väckt i sängen av, om 7-åringen är en liten dam så var detta, en mini dam. Hon kom så stolt med ett paket till mig för jag hade ju namnsdag. Samtidigt som paketet lämnades över talade hon också stolt om att det var en ring i paketet och hon kunde öppna det till mig om jag ville. Så klart jag ville!

Tack för den fina ringen! Och tack för diktsamlingen. Även om jag inte läser den från pärm till pärm så ser det väldigt sofistikerat ut med den i bokhyllan. Att jag iår fick veta att Tranströmer har sin sommarstuga 10 min från min gjorde faktiskt att han blev ännu lite intressantare.

Kram!

    

Faster och Djurö

Idag besökte vi faster på hennes sommarställe i närheten. De har de alltid så mysigt och ombonat och hon har alltid nybakt färdigt. :o) Denna gång blev det blåbärsmuffins toppade med vaniljkräm och kanel/kardemummasnäckor. Alltid lika gott och trevligt!
 
 
 

Livsnjutare

En varm och solig sommardag.
 


Artipelag

Har precis kommit hem från Artipelag. Ett konstmuseum i skärgården som Baby Björns skapare har "byggt". Istället för att lämna massa miljoner i arv byggde han detta konstmuseum som är en ordlek med det engelska namnet på skärgård - archipelago och konst - art.
 
Det var väldigt fint och jag kan starkt rekomendera ett besök om du har vägarna förbi Gustavsberg. Men något jag kan konstatera efter ett antal besök är att tavlor och foton är INTE upphängda för mig i rullstol. Kolla på denna bild. Jätte fin solnedgång... tills jag backar någon meter och upptäcker att även denna solnedgång är en illusion. Det är alla lampor och spotlights som reflekteras i tavlorna.
 
 
Här kommer lite fler bilder. Några kollage, genom att klicka på en liten bild får du den i fullstorlek.

  
 

Storstaden

I veckan var jag hem till farbror och hans fru. De bor mycket fint i centrala Stockholm men ändå väldigt lugnt och lite avsides. Efter en fantastisk fisksoppa och citronmarrängpaj tog vi en promenad längst kajen innan vi for hem igen.

Fantastisk utsikt från balkongen genom orkideer och pelargoner.
 

Mycket god fisksoppa med citronmarrängpajen till efterrätt.

Häftig utsikt från kajkanten.