Redo för en sommardag i Visby!

img_1120 (MMS)

Redo för en sommardag i Visby!

Kategori:

Falafeltallrik i Almedalen. Mums

img_1020 (MMS)

Falafeltallrik i Almedalen. Mums

Kategori:

Gotland! På mindre än tio timmar gick vi...

Gotland! På mindre än tio timmar gick vi ifrån 15 personer till 5. Varför? Ett tvådagar långt födelsedagskalas resulterade i att 11 vuxna och barn blev magsjuka. Under en natt gav sig alla av, mest för att inte smitta mig och min familj för vi har precis anlänt till Gotland. Men antagligen också för att kunna må dåligt i sitt eget hem med rena kläder, obegränsat med rinnande vatten och teknik som kan underhålla en när man är svag för att hålla upp en bok. Vi har *ta i trä* än så länge klarat oss. Har precis anlänt till Visby där vi ska bo och ska umgås med moster och hennes man. Som för övrigt firar bröllopsdag nästa vecka om jag inte misstar mig. Grattis!

Kategori:

I stora lass!

img_0955 (MMS)

I stora lass!

Kategori:

Muffins!

img_0957 (MMS)

Muffins!

Kategori:

Johanna dagen

Vi har en egen lite tradition här ute i stugan. Tidigare har samtliga damer i släkten hetat Margareta i andranamn vilket bidragit till att vi haft stort bullkalas på Margareta-dagen. Nu finns endast en Margareta kvar och eftersom jag heter Johanna har jag med hjälp av familj skapat Johanna-dagen.

Den har tidigare alltid högtidligt firats med jordgubbstårta eller pannkakstårta (en gammal pappaklassiker). Men iår var det dags att bryta traditionen och dagen firades i all enkelhet med hemagjorda choklad/hallon-, vanilj-, vanilj/blåbär- och chokladmuffins med chokladglasyr och hemodlade jordgubbar. :) Ibland är helt enkelt traditioner till för att brytas.

Dessutom kom ju kusslingarna. Även de har växt så det knakar. Och lilla A på ett år var med och verkade med stor ro ta att det var kusiner, kusslingar, fastrar och makar närvarande.
Kategori:

Böcker!

Äntligen... efter att jag skrivit förra inlägget om att jag inte läser klart böcker så har jag nu läst klart två böcker. Den första började på för några månader sedan... Barack Obamas Min far hade en dröm. Och 80 grader från Varmvattnet. Lagom spännande sommarbok. Den handlar om en svensk läkare som pysslar med halvskumma men vad hon tror är goda saker i Afrika. Hon kommer från en by som heter Varmvattnet och Zaire ligger 80 grader där ifrån. Tyckte om den för den var lättbegriplig men berörde allvarliga och den hårdaste verkligheten för vissa jordinnevånare.

Nu håller jag på med Mäster som handlar om August Palm, en av dem som tog hit socialismen till Sverige. Sen tror jag det blir Moonwalk - Michael Jackson såklart :-).

Samtidigt jogglar jag mellan How I met your mother och Lost (de sista säsongerna). Men det är ju så mycket sol så jag hinner bara med något avsnitt om dagen.

Imorgon kommer några kusiner och deras familjer, det ska bli SÅ kul! Har inte setts på jätte länge!
Kategori:

Dagen börjar och slutar med bad!

Dagen börjar och slutar med bad! Här vaknar man, sätter på sig en t-shirt, går ner till stranden, tittar på molnen, tar sig ett dopp i sjön. DÅ har dagen startat och frukosten kan intas. Barbiedockorna kommer fram, trollstenarna kryper fram ur sina hålor och pannkakor kommer rullande.

Efter denna sagoblandning följer frappen, glassar och frukt i stora lass. Efter lite sol, svett, mat och massa bus avslutas dagen med... Bad :-) Det enda som inte riktigt stämmer är att det är inte jag som badar då det är alldeles för kallt i vattnet. Jag sitter väldigt nöjd och VARM på land och välkomnar alla strandanländare!

Kategori: