Inte fullt så vimsig

För att inte ni ska tro att jag är helt snurrig i bollen måste jag kompensera min förhoppningsvis tillfälliga förvirring med bilder som jag faktiskt kommer ihåg!

Jag minns treåringens kalas i början av augusti. Då har man rosa klänningar, ÄLSKAR paket (innehållet är nästan en bagatell) och man njuter av allas uppmärksamhet och Ja-må-hon-leva sången!


Jag minns att jag blev påtvingad en blomkrans på midsommarafton med argumentet: Det blir en fin sommarbild!


Jag minns älskade "lillkussen" som hälsade på tillsammans med flickvännen och spelade Wii.


Sushiaftonen när Annika fyllde år 23 juli.


Kräftskivan där jag bjöd på förrättsmuffins och efterrättsmuffins :)


Jag minns E i trollskogen
och lillebror som lär honom klädsim?


Vännen Sandra hittade också ut med sitt lilla charmtroll! :oP


Jag kommer ihåg den fantastiska fisksoppan på Motorverkstaden med ett gäng härliga tjejer den 28 juli.

Måndag? tisdag? Onsdag?

Lagom förvirrad.

 

Först skickar jag brev till en kompis som flyttade för ett år sedan… Brevet kommer tillbaka som tur är, jag ändrar adress och skickar det igen.

 

Samma vecka glömmer jag min nya bok i stugan… Hann läsa 20 sidor. Det tar några dagar innan jag kommer ihåg att det var där jag läste den senast. Som tur har jag en faster som är där och räddar situationen med att skicka den till mig.

 

Boken heter The Help (är på engelska) men det lustiga är att titeln på svenska är - watt for it… - Niceville. hahaha

 

Undrar vad jag ska missa nästa gång? Om någon ska ha något av mig eller väntar på mig, RING för jag har troligtvis glömt mig någonstans då.

 

Sängen hittar jag iallafall till. God natt!

 

Ett speciellt sov gott till lilla S som för första gången öppnade sina små blå söndagen den 21 augusti :-)

Hemma igen

Nu är jag hemma i Västerås igen! Det känns lite skumt. Det känns så otroligt lyxigt nästa pinsamt överflödigt att kunna spola kranen hur länge och varmt man vill. I stugan finns begränsat med vatten pga att vi har egen brunn och ännu mer begränsat med varmvatten eftersom vi har varmvattenberedare som är x antal liter. Jag tog ett varmt bad härromdagen och hade lite svårt att njuta för det kändes lite för lyxigt.

Jag kan titta på en film, läsa min bok eller blogga ;o) hur länge som helst utan att någon kommer och hänger på axeln eller frågar "Vill du spela spel?". Jag saknar det! Det känns så ensamt, tomt och tyst... Det är inte lätt att spela Kinaschack eller Peking mysteriet själv. Det går dock att spela Wii själv men är inte alls lika kul när det inte är någon som hoppar på ens huvud, kastar in en i eldkastande blommor eller springer ifrån en. :o)

Sista dagen

Idag ska vi resa hem igen. Som ni kanske lagt märke till har inte Petra synts på bild de senaste dagarna. Det beror på att hon har legat i feber och halsont hela veckan. Okej hon var med den första dagen och så nu då den sista. Men nu är hon pigg och kry som tur är.
Vi gick på Battle of Wisby. Förrutom att se ett minnes slag utanför murarna, till minne av de 1800 män - Gutar, bönder - som dog för att försvara Visby och Gotland mot danskarna 1361 så var vi där för att se Moster slåss. Hon är den som står med den röda Guteflaggan. Stunden till ära var Dick Harrysson konfrancier.
Uppställning!                                    Redo!
Först skickade danskarna in hästarna för att kolla modet hos fienden. De red så fort så jag hann inte riktigt med, därav det kapade huvudet.
Attack!
Slaget var tufft och pga att Wisby borna inte hjälpte bönderna som var uppgjort förlorade dem och miste livet. Wisby blev danskt och förblev så i många många år. Moster skötte sitt uppdrag utmärkt och såg mycket respektingivande ut när hon sprang omkring på fältet med flaggan. Jag är mycket imponerad och stolt över att ha en sån cool och tuff moster! Som ni ser nedan så höll sig hennes man i tryggt förvar först med oss i publiken (bakom ett kravallstaket) och sedan bakom henne. :) Men han är helt okej ändå.
(Som kuriosa så deltog i detta slag frivilliga från nio olika länder, det var lite häftigt tyckte jag.)
I motljus ser botaniska trädgården ut som en trollskog. Det är lite så det känns också varje gång jag gick igenom och det gjorde jag några gånger om dagen :)
Som la grand final gick vi till hamnens glassmästeri och drack latte.
Måste säga att jag tycker Medeltidsveckan har fått ett lyft sedan sist jag var där för ca 3 år sedan. Det är väldigt många som är utklädda, marknaden har inga moderna attribut, det gick inte att finna kaffe någonstans. Okej nu överdrev jag brutalt för det fanns så klart på alla fik och matställen men inte i något av de ställen som var där för medeltiden. Så ville man äta medelstidsmat fick man klara sig utan kaffe. Jag smet upp till stan i början av veckan och köpte en och sen idag då.

Jesus, Teatersport och Bistra harar

Idag åt vi lunch nere på medeltidsmarknaden och såg en teaterföreställning med en grupp som vi följde slaviskt i 3 år på Medeltidsveckan. De finns inte kvar i samma konstellation men några tolkade iår bibliska historier. Här ser vi "jesus".
Sen hängde vi på marknaden några timmar, åt och shoppade. Vi satt och sydde lite också. Så här ser ett äkta medeltidspyssel ut.
Med lite medeltida hjälpmedel ;o)

Sen satte vi oss i kö till Teatersportsfinalen. Det har gått varje eftermiddag och idag var det dags för final i Sta Karin men på vägen dit hann jag med lite blombilder :)
Dessa är från Botaniska


Efter Teatersporten begav vi oss till Bistra haren - en medeltida restaurang i alla bemärkelser.På vägen fann mamma en vinrankad mur som hon försökte försvinna in i. Det gick väl sådär.
Väl på Bistra haren där både personalen, gästerna och underhållningen är medeltidsklädda. Maten går så klart i samma tema. Vi fick prova deras unika valnötssnaps. Det står ett stor valnötsträd mitt i restaurangen och förra året hade det stått där i 100 år. Då plockade man nötterna och gjorde snaps av det.
Jag åt Katthammarvikslax med salmbärscreme. Fantastiskt god!

Efter laxen och en saffranspannkaka nersköljt med ingefärsöl så tog vi oss tillbaka till Sta Karin där vi såg Trix framföra Dirty Trix. En show som kanske visar en ny sida av gruppen. De behöver inte göra konster med eld för att få folks uppmärksamhet. Återigen fick vi skratta mycket.

En midsommarnatts dröm

Torsdagen började på Bakfickan. Vi tog lite extra sovmorgon i morse för ikväll ska vi till Roma. Eller rättare sagt Råma som det uttalas.
Där vi fann rökta räkor och stekt strömming! Mycket bättre än så blir det inte.
Som ni kanske ser på pälsarna och mantlarna så är det inte längre lika soligt men det är uppehåll och så pass att det går att klä sig varm.

Efter en mycket god lunch gick vi på en Teater i St Lars ruin som hette Kristinas väntan. Vet fortfarande inte vad jag tycker. Det handlade om en brevväxling som man funnit mellan en Petrus och Kristina. Hon levde i kloster tillsammans med nunnor och han var en högutbildad munk och de var mycket fascinerade av varandra. Pjäsen handlade om att Kristina satt och väntade på Petrus i 30 min och när han väl dök upp då var pjäsen slut.

Vi hann med ytterligare ett varv på marknaden innan vi tog oss tillbaka till hotellet där vi dukade upp en picknick. Vi skulle ha picknickat i det gröna i Roma men konstaterade att det både var varmare och torrare på hotellet.
Pjäsen då... En midsommarnatts dröm... Det är ju en komedi så det var mycket skratt men jag saknade att det var flest okända ansikten på scenen. Tycker kanske att Shakespeare är stjärna nog och inte kan konkureras med. Nu var det kända ansikten de flesta av dem, och de var bra så det var inte det. Men jag tyckte det var en charm med att inte känna igen de som stod på scen. Jag kunde koncentrera mer på orden och scenen bättre tror jag. Har iallafall haft en mycket bra dag idag.

Härlägret, Apoteket och Eldshow

Det första vi gjorde när vi kom ut från hotellet var att spänna fast oss i vår medeltida, mekaniska bensindrivna springare (bilen, hihi) och åkte några meter utanför Wisby. Där besökte vi Härlägret. De bor i sina tält och har inget modernt innanför sitt område.
I
Just när vi var där höll de på med en festmåltid. Bacon och lammfrikadeller, kanderade rosenblad, vinmarinerade nötter, färskostar m.m. Såg mycket gott ut!

Efter det lämnade vi Medeltiden för någon timme på Apoteket, Systembolaget och lunch i moderna centrum.

Sen satte vi oss i gröngräset och broderade och sydde huvuddukar. Där satt vi sedan och väntade i några timmar på en fantastisk eldshow med Trix. Som tidigare spelade Patrask till showen och den var otroligt vacker eftersom det var efter solnedgången. Dock blev det inga bilder, det var för kallt för att ta ut händer från filten och knäppa kort :)

Rhapsody in ruins

På kvällen såg vi det Medeltida pojkbandet Patrask, de spelar en massa gamla instrument och sjunger. Jag har hört dem tidigare Medeltidsveckor men bara några låtar. Detta var en hel konsert tillsammans med gästartister och lite eldtrix. Fantastisk föreställning. Och ljuset var helt otroligt i Sta Karin där vi satt under bar himmel.