Klämdag

 
Igår var en riktig klämdag. Visst svarade jag på lite telefonsamtal och mail men annars var det bara pussel och Homeland som gällde. Ibland tar jag lite pausdagar, klämdagar i livet helt enkelt. Målar naglarna, äter lite tårtrester, köper färdig mat och bara slappar. Laddar batterierna och tittar på när batterierna i telefonen minskar för att slutligen släckas ner och den cirkulerande vita cirkeln försvinner efter kort snurrande.
 
De spel som jag tidigare hade på telefonen är nu raderade, lite tomt men en lättnad. Nu tvingas jag underhålla mig istället för att bli underhålld. Men frågar du mig om en vecka har jag antaligen laddat hem något spel igen.
 
Skön fredag!
 
Kategori: Vardag 2013
Taggar: klämdag, paus, slappardag

Present till mig själv

Igår köpte jag en present till mig själv. Liljor i kruka. Helt fantastiskt majestätiska och vackra. Men de luktar så starkt att jag inte vet var jag ska ha dem. :) Påminner mig om vilka lyxproblem jag har lyxen att ha ibland. Firade 32 år

Igår firade jag 32 år på denna jord. Som vanligt blev jag mäkta uppvaktad. :) känns lite extra speciellt när det inte är jämnt och när jag trodde att man slutade bli firad sådär vid 20-25. När man blir vuxen alltså ;-). 
 
Igår bjöd jag på wok, tårta och morotsmuffins gjorda på mandel och kokosmjöl med massa grädde till. Lite hann fångas på bild innan det åts upp. 
 
 
 
 
 
 

Hur kommer det sig...

Hur kommer det sig att man kan stoppa in två strumpor i tvättmaskinen och bara få tillbaka en?
Hur kommer det sig att två smörknivor som läggs i en låda en dag bara är borta?
Hur kommer det sig att det går tills det inte går längre?

Några frågor jag grubblar på så här en måndagsnatt. 

Jag tror. Jag tror. På människan.

Jag gillar människor. De är fascinerande. Roliga. Överraskande. Trygga. Flummiga. Komplexa. Tråkiga. Enkla. 

Jag tror på mänskligheten. Den är god. Utmanande. Uppmanande. Logisk. Förstående. Lustig. 

Men idag tål jag inte människor. De kränker. Förnedrar. Försvårar. Är oförstående. Hänsynslösa. Egoistiska. Och idiotiska. 

Jag pendlar mellan hopp och förtvivlan. Mellan ilska och förståelse. Det gör mig matt men samtidigt mer fokuserad och målmedveten. Det skapar en stark jävlar-anamma känsla. 

If you mess with me! You mess with all of me! Body and soul. 

Sen kraschar jag. Slickar såren. Drar mig tilllbaka. Bearbetar och begrundar. Vad lärde jag mig om mig själv denna gång? Vad fick jag för erfarenheter att ta med till nästa gång? Jag andas. Funderar. Mår väldigt illa och förstår hur det känns att ha snurrat runt i en torktumlare några varv. 

Men jag är stark. Bryter ihop efter att ha bitit ihop. Blir såklart trött och ledsen av alla kamper jag behöver ta som är helt omotiverade och omänskliga. Men idag ser min vardag och mitt liv ut så. Om jag väljer att leva på mitt sätt och inte följa strömmen måste jag tyvärr kämpa med näbbar och klor. Jag blir petad på med pinnar, ifrågasatt av myndigheter, måste vända ut och in på mig själv och öppna dörrar till hem och själ för att få den assistans och de hjälpmedel jag behöver. 

Det svenska skyddsnätet får större och större masker. Den svenska tryggheten och öppenheten vänds emot mig. Friheten och rättigheterna till självbestämmandet krymper. Jag får snart inte plats i detta samhälle och var hamnar jag och de med mig då?

Nu tar jag en kanelgiffel och lite fair trade vindruvor och går vidare i livet. Kategori: Vardag 2013
Taggar: mänsklighet godhet kamp vardag

Stresshantering

När stressen ökar, pressen är som högst behöver jag något att stänga av hjärnan med. De senaste veckorna har varit extrema och allt kreativt skapar några minuter av avslappning. Så jag har ägnat mig åt målning, decopage, bad, böcker och denna veckan pussel!
 

Påverka och påverkas

Idag är jag lite extra fascinerad av hur mycket vi påverkar och påverkas. Otroligt läskig och spännande tanke. Ena sekunden så ligger världen i mina händer medan nästa sekund står jag helt handfallen utan makt och kontroll. Är bara en bricka i spelet, en marionett som inte styr över mina trådar. 
 
Denna skalbagge, av andra kallad sköldpadda bor i ett himmelrike. Leksaker, färskt gräs och plaskdamm ändå vill den inte vara kvar i sin låda. Så fort den hör mig eller katterna vill den ut. 
 
 
 
Katterna som sägs vara så självständiga gör allt för att få lite sällskap. Och jag själv är inte sämre.
 
 
 
Och om jag tröttnar på kattsällskapet får dem ta till egna metoder för att ändå få vara nära.
 
 
Kategori: Vardag 2013
Taggar: katter, sköldpadda, sällskap, påverka, påverkas

Lyckliga fredag

 

Är lycklig över att det finns så många fantastiska människor i världen! 

Lite deppig över att inte kunna vara ute och njuta av den fina och relativt varma oktober solen. Den är fortfarande för kall för mig att vistas i. Men det bryr jag mig inte om idag för det finns starkare lysande solar som jag hellre ägnar min tid, energi och fokus till. 
 
Hemma ligger kanelbullar och väntar tillsammans med en väns uppmärksamhet. Och massa pussel att lägga. Livet leker!