Postorder?

Den varma pirrande känslan.
När man ler utan anledning.
Dofterna som intensifieras.
Färgerna som blir färgstarkare.

Rysningen genom kroppen. Välbehag

Var beställer jag den?

Cirkus Cirkör

Igår spenderade jag kvällen med två väldigt fina människor. Vi gick på teater, svepte drink i pausen och satt med hissnande känslor under föreställningen. De gjorde saker som verkade fysiskt omöjliga. Stod och balansera på plankor på högkant, kastade personer mellan varandra som passade på att göra volter i luften och tänjde på alla möjliga gränser.

Efter ville nog ingen riktigt åka hem så vi började leta matställen. Hamnade på ett ställe där vi åt en fantastisk god jordärtskockssoppa och pratade och pratade och pratade. Efter tre timmars tjatter, pepp och frågor tyckte vi att det började bli mycket folk och den lugna musiken ökade i ljudnivån. Var kom alla människor ifrån? Vi kunde efter ett tag konstatera att det berodde på att klockan var 23.45 och det var lördag! Då tog vi vårt förnuft till fånga. Bokade en ny date dag och åkte hem och sov.

Födelsedag nr 33

Ärligt talat så började dagen sådär. Blev väckt av väckarklockan alldeles för tidigt. Hade velat sova minst 3 timmar till. Men men. Upp och klä på sig för idag väntar styrelsemöte med förbundet. Mådde alldeles för illa för att kunna äta frukost så jag åkte till kansliet istället. Med två novalucol och alvedon till frukost fick jag till slut i mig en banan. 
Alltså bananer är en underskattad frukt! Just saying :)
 
Efter lunch började värsta värken släppa och illamåendet var under kontroll. Då började födelsedagen på riktigt. Nån timme senare bjöds det på bubbel och sång och en jätte rolig överraskning. Ordföranden som rullat dit bara för min skull (iallafall enligt min version). God mat och trevligt sällskap avslutade en kväll som var riktigt bra. 
 
Nu ska jag sova igen de timmar jag inte fick förra natten för imorgon händer det massor. Go natt!

Ny dag idag

Idag känns det som att axlarna sänkts en halvmeter minst. Värken från huvudet sitter idag i axlarna och innebär förhoppningsvis att det är borta imorgon. Jag sov så tungt och gott inatt. Tog till och med sovmorgon till kl 9. Värsta lyxen. När jag sen vaknade till all omtanke och snälla, varma kommentarer på Facebook och här på bloggen. Hur kan det inte bli en bra dag med det? Det finns så många fina människor där ute - glöm inte bort att se dem och dig såklart.

Trött själ idag

Trött. Jag är så trött. Hittar inte ut. Hittar inte in. Är bara helt tom och trött. Vill bara gråta.
 
För mycket att göra och lyssnar för lite med mitt öra. Vill bara gråta och invänta natten. Slits mellan lyckan och lugnet av att få somna och vakna upp till en ny dag. Det är hopp. Samtidigt älskar jag natten. Bara jag och ingen annan. Ingen som vill mig något, söker mig, ifrågasätter eller kräver svar. Jag behöver inte försvara eller förklara något. Behöver inte le för någon eller tänka engång till innan jag svarar. Jag får bara vara och flyta i gränslandet mellan mig och min drömvärld.
 
 

Oönskat beteendeJag fortsätter lite på gårdagens tema. Jag är dock inte alls lika värdelös idag om det är någon tröst :)
 
Däremot slogs jag av en typ av blixt idag. Jag insåg plötsligt att jag har ett oönskat beteende... åtminstone tror jag att det är oönskat. Jag satt och pratade strunt om personer som kör med samma beteende men förväntar sig ett annat resultat. Att jag blir irriterad när jag ser att personer med öppna ögon går in i en relation med ett beteende som de vet leder till katastrof. Sen blir dem frustrerade över att de inte får ett annat resultat.
 
Precis när jag säger det inser jag att jag beskriver mig själv. Jag går in i situationer och relationer som jag vet kommer leda till frustration och missnöje från min sida och ändå gör jag det. Gång på gång. Blir lika irriterad på att folk inte kan bete sig som vuxna. Som inte kan ta eget initiativ. Men ju mer jag argumenterar och blir irriterad inser jag att jag på riktigt, allvarligt tror att om jag bara provar en gång till, ger det lite mer tid så blir det bra. 
 
Som att bara för att jag vet att det kommer gå åt skogen så kommer det inte göra det. Väldigt väldigt ologiskt. Detta är ett mönster jag vill bryta men så tänker jag att det är väl fina egenskaper hos människor. Att visa tålamod. Lite på personer, tro på mänskligheten och tro på att personer kan överraska positivt. Det är jättefina egenskaper men till vilket pris? Så ja - det är ett oönskat beteende som jag ska försöka bryta. Som om att orden - då ändrar jag på det - mirakulöst ändrar på ett invant beteende. HA! Men det är en annan diskussion. 

kommit hem

Jag har kommit hem från Grekland med massa nya kontakter, massa nya idéer och kunskap och ny energi. Det var en så avslappnad och inspirerande vecka. Jag behövde i nästan en hel vecka inte ständigt tänka på arbetsmiljö, arbetstider, vikarier, nysningar som ev. leder till sjukdagar, personalmöten, tjänstgöringsgrader och schemaläggning. Jätte konstig känsla eftersom det är frågor som mer eller mindre alltid snurrar i huvudet om jag inte aktivt håller dem borta. Mycket märklig men otroligt härlig känsla. 
 
Jag njuter nu för fullt av de blommor som jag plockade med mig från omgivningen. Citronträd, pelargoner och vad jag trodde var bougainvillea men inser nu att det inte är det.
 

Oönskad

Idag är jag ledsen och bara ledsen. Ledsen för att människor och samhället kan få mig att känna mig SÅ liten, värdelös och betydelselös. Bakgrunden är att teatern i stan som jag besöker...
 
Hur orkar man kämpa vidare?
 
Det gör ont. Det gör ont djupt inne i mig. Inte att hon begränsar min frihet. Inte att jag inte blir värderad eller behandlad som en av de andra besökarna. Utan det som gör ondast är att hon tog min kämparglöd. Jag blev inte arg, ledsen eller frustrerad utan helt likgiltig. Tänkte att det är klart att jag får räkna med sånt här beteende, beslut osv. Jag är verkligen obotligt dum som tror att man ska ta hänsyn till mig. Sätts i situationen att teatern ska byggas efter mig. Men det är inte det jag vill. Jag vill bara vara välkommen. Inkluderad. Medräknad. Värderad. 
 
Jag är verkligen obotligt dum som blir chockad av att "tillgängliga" byggs otillgängliga.
 
Släpp in mig också!