Söndag

Fick sovmorgon! Vakna i egen takt är ju underbart. Åt en lugn frukost i sällskap av kusinen som är på besök. Sen bar det av till relaxavdelningen på badhuset. Där fick jag lite mat i mig och en lång stund i bastun.

Efter lite häng begav vi oss hemåt där jag mötte upp kusinen och hennes familj för en sushi jakt. Vi fann vår sushi och åt under tystnad. Nu ligger jag i sängen och ser fram emot en ny vecka.

Födelsedagslördag

Upp tidigt (allt är relativt) för att öppna butiken kl 11. Mycket folk, fint väder, massa nya spännande varor att packa upp. Stänger butiken och tar mig till syrran som fyller år idag. Där är det fullt med släkt och vänner. Med tiden knoppas de av en efter en. På kvällen är det bara familjen kvar. Vi äter tillsammans tills det är dags att gå och lägga sig. En mycket mysig och varm dag både ute och inne med många skratt och lite allvar. Går inte att undvika efter händelserna i Stockholm. 

Lång fredag

Ytterligare en lång dag att se fram emot. Jag begav mig hemifrån vid kl 8. Kom dock tillbaka vid 10 tiden. Åt lite lunch. Kände mig som en byggarbetare som åt lunch vid 10.30. Sen åkte jag till butiken och stod några timmar. Det har varit lite extra kul senaste tiden i butiken pga det lite varmare och finare vädret lockar ut människor.
 
På vägen hem stannade jag förbi hos syrran och sa hej. När jag kommer hem står en libanesisk måltid uppdukat i köket och vi slår oss ner framför en film med varsin tallrik. Trött men nöjd med dagen som varit lite för lång. 

Karusellen

Jag jobbar hårt på att slappna av. Inte gå upp i de oändliga spiralerna av stress och onödiga tankar. Jag andas, fokuserar inåt och rensar. Vad är viktigt? Vad behöver prioriteras just nu?


Lite då och då stannar jag upp och uppskattar det jag har runt mig. Jag har så mycket som händer runt mig och det är lätt att fastna i en snurrande spiral som bara ökar i takt. Det snurrar lätt snabbare och snabbare. Men jag har på något sätt lyckats få karusellen att stanna upp. Däremot kan jag när jag vill hoppa på den och få den att snurra i den takt jag önskar. 

Fri

Lite groggy. Sovit väldigt gott inatt. Jag börjar riktigt längta efter lite ledigt nu. Ta dagarna som de kommer. Ligga på  balkongen utan att behöva ha en tid att passa. Gå upp kl 8 för att jag vet att jag har tid att vila på eftermiddagen. Jag vill vara ledig mer än en eftermiddag, förmiddag, dag eller helg.
 
Börjar drömma mig bort till Milano, Madrid, Paris, Barcelona och Teneriffa. Vara fri från vardagen ett tag. 
 
Nu ska jag iväg på möte, sen tänkte jag fixa till det sista på de omklädda köksstolarna innan jag sätter mig framför tv:n för kvällens film. 

Kör tisdag

Idag har jag kör! Åh vad jag ser fram emot det.
 
Idag har vi rensat garderober, planterat om blommor och skurat golv. Igen. Vårsolen är obarmhärtig. Visar varje damkorn, varje partikel, drar fram allt i ljuset. Jag fortsätter damsuga, putsa och rensa ett tag till.

Ljus men mörk dag

Sitter på balkongen i solen. Har skurat köket rent, rensat alla hyllor och kylarna. Är riktigt gråtmild idag. Hör en fågel sjunga och tåren känns i ögonvrån. Lyssnar på en pod som får tårarna att rinna ner för kinderna. Idag är en jobbig dag. Har inte mer ont eller är mer trött än vanligt, det bara känns mer. Jag orkar inte mycket. Huvudet bultar och axlarna stramar men jag står ut. För vad annat kan jag göra. En kvart i taget och plötsligt har dagen gått. Jag ser inte fram emot natten för jag vet att det kommer att göra ont att ligga. Jag kommer vrida och vända mig men vara lite stolt att ett dygn gått. Imorgon tar jag några djupa andetag och försöker igen.

Söndag

Så nöjd med dagens söndag. Vaknade ganska tidigt. Blev serverad frukost på sängen. Fick ligga länge och slumra till och från. Sen blev det fin-lunch med fin-vänner. Lång mysig lunch som övergick till elcykelletande, hundgodisköpande och middagshandling. Lite fika på Starbucks gjorde att vi orkade oss hem och laga middag.