Jobb, semester

Dagen har gått iett. Började tidigt imorse. Eller ja tidigt och tidigt, tidigt för att vara semester tider. Jag jobbade nån timme innan jag packade ihop mitt pick och pack för att lämna Västerås. Innan jag åter åker ut till stugan stannade jag förbi hos morbror och min lillkusin. Vi åt jättegod lunch. Fisk, quinoa och egenplockad svamp. Sen blev det kaka med hallon och fantastiskt god körsbärssylt och körsbärsdricka (också hemmagjord). Efter några banor på Wii var jag tvungen att ge mig av mot stugan igen. 


Värken är tillbaka

Nu sitter jag här igen med värken. Värk in i märgen. Är det det kalla vädret? Stressen eller bara en sån period? Hur vet man egentligen? Jag börjar även misstänka att det kanske har med järnbristen att göra. Eller kanske är jag lite sjuk. Oavsett så har jag en trött kropp och är öm i varje cell.

Jag håller samtidigt på med intervjuer och för att ”störa” min semester så lite som möjligt pressade jag ihop 2-3 intervjuer varje dag. Jag körde introduktion med en ny assistent samtidigt som jag träffade massa kompisar. De gav som vanligt enorma mängder energi, hopp och glädje. Men fy bubblan vad mycket kraft och leenden det tar att intervjua. Ibland känns det bara som att jag spelar ett socialt spel under intervjuerna. Jag vet hur jag får personen jag intervjuar lugnare, men jag blir lite trött på ansvaret och spelet imellanåt. 

Ibland önskar jag att jag kunde säga precis vad jag tänker och få de svar precis som de tänker. Det skulle vara så mycket enklare. Väldigt mer brutalt och kanske ibland sårande/chockerande men som det är nu ska jag tolka, analysera, tro, gissa och hoppas. 

Men men. Nu är det så. Jag tolkar, analyserar, värderar, tror, gissar och hoppas. Hoppas att mina tolkningar och gissningar stämmer. 

Grönan

Haft några semesterdagar såhär mitt i semestern. Har bott på hotell i Stockholm, promenerad i solen, fikat i regnet och toppade dagarna med en kväll på Gröna Lund. Där såg jag Damian Marley. 
Dagen före bröllopet
Förberedelserna är i full gång. Vi har åkt i skytteltrafik till stan och Gustavsberg för att handla mat, ljus, underklänningar med mera. Vi har planterat blommor, bytt tunnor på dassen, haft möhippa och väntat på bridezilla. Hon uteblev kan jag meddela. Bruden håller sig fullt sysselsatt med bakning och lilla L. Efter nästan en vecka av förberedelser pendlar känslorna mellan att tycka det ska bli skönt när det är över. Förhoppningsvis finns det rester över, lite bubbel och massa varma och fina minnen. Samtidigt känns det lite som dag zero. Med spänning, förväntan, nyfikenhet och glädje ser jag fram emot morgondagen. 

Det kommer att bli så fint! Det kommer att bli så fint för de vill verkligen det här. Det kommer bli fint för allt de vill är att det ska vara avslappnat och mysigt. Inga måsten, inga regler, inga krav eller orimliga förväntningar. Bara glädje, lättsamhet och det blir som det blir.