Vad ska hända?

Lunget före stormen? Jag är lite förvirrad. Jag har inte ûbermycket att göra. Det jag faktiskt har att göra har jag ingen kontroll över. Så just nu njuter jag av lugnet före stormen. Jag vet inte riktigt vad jag planera för så jag planerar inte. Men tro mig hjärnan jobbar på högvarv, den försöker planera, planera om, planera till och planera för plan B, C och D. Nu ska jag se till att hjärnan får vila och sover lite.

Förändring

Varför ska det vara så svårt att bryta vanor? Varför? Jag vet att vi som människor generellt har svårt för förändringar. Men när jag medvetet och med vilja går in för att förändra något varför är det fortfarande så svårt? Det är inte rättvist. Jag är van vid att låta viljan vinna. Inte kroppen eller omständigheterna. Bara viljan. Tanken. Kraften att vilja förändra. Det är svårt att acceptera att inte ha kontrollen i alla lägen helt enkelt. Det är säkert nyttigt att inte alltid ha full kontroll men fy va illamående det gör mig.

Tidig söndag

Idag känns som en tidig söndag. Jag var ledig igår och nästan ledig idag. Det har gjort att det känns som att helgen har gått. Nu jobbar jag visserligen i butiken imorgon så det kan ju göra att det känns som söndag idag men ändå. Det var en skön insikt att konstatera att det är fredag idag och inte söndag. Jag behöver vilan. Tröttheten och värken blir inte bättre av kylan men vila och värme gör susen. Så... god natt :)

Ledig dag

Idag har jag varit ledig. Ledig från assistansen, ledig från jobb, ledig från möten, ledig från det mesta. Tänkte när jag vaknade efter en lång sovmorgon att nu tar jag tag i det där pappret som bara ligger och väntar tills nästa "ska bara" är gjort. Efter frukosten och duschen var jag så trött så jag tänkte att jag förtjänade lite vila. Efter vilan kom syster över och vi åt lunch tillsammans. Efter att syster gått kom en kompis och vi småsnackade lite tills vi skulle iväg på en träff med andra vänner. Efter lite snick snack köpte vi med oss middag hem och fick sällskap även då. Sen pratade F och jag lite om världsliga saker som en champagnekyl och nu är kl 23.30. Dagarna går fast de av inget består. Jo då. Dagen har bestått av massa givande, intressanta och spännande samtal och på något sätt är det samtalen som är de viktigaste för mig just nu. Jag gillar att höra andra berätta, beskriva och förklara. Jag gillar också att bli lyssnad på, förstådd och bekräftad. Nu ska jag bekräfta sängen, förstå sömnen och lyssna på John Blund.

Var kommer all stress ifrån?

På riktigt. Var kommer all stress ifrån? Vad har vi den till? Varför jagar vi den ibland och försöker springa ifrån den resten av tiden? Gör den verkligen någon nytta? Jag slåss mot den i perioder. Njuter av den ibland. Antagligen när jag kontrollerar den mer än den kontrollerar mig. 
Jag tror kanske i grunden att det är så att jag gillar en viss press men inte stressen. Stressen ser jag inget slut på. Stressen sabbar mina prioriteringar, min vilja och mina val blir lidande. Min mage mår dåligt. Mitt huvud mår dåligt. Mitt inre gör ont av stress. 
Press däremot - den ger energi, sporrar och inspirerar. Den driver mig framåt. Den ger energi och får mig att prestera. Jag behöver deadlines. Jag behöver ibland lite tidspress för att det ska fungera. 

Nog om detta. Jag lovar att inte stressa lika mycket iår som förra året. Jag tror inte att vi bara slutar med något utan vi måste börja med något annat. Jag ska därför iår:
Bada mer
Fika mer med vänner
Boka in egentid
Cykla mer
Yoga mer och framförallt
Nr 1 på varva-ner listan. Titta på mer serier!

Yoga?

Kom hem igår efter en mycket trevlig shopping helg. Kom hem till en nybäddad säng, urplockad diskmaskin och med dammsuget golv. Det är lyx! Kunde direkt sätta mig vid datorn med en kopp te och jobba lite. Fick jobba i någon timme innan inspirationen att tömma skafferiet för att sortera, torka och organisera slog till. Efter det blev det lite middag och lite mer datapyssel. Hann med ett avsnitt av Nurse Jackie också. Bra slut på veckan. Men galet stressad ändå. Kanske borde börja med yogan igen. :)

Shopping, shopping, shopping

Efter en heldag av shopping i Mall of Scandinavia sitter vi nu på 25:e våningen med en drink, varvar ner, pratar om livets gåtor och utvärderar dagen. Jag har shoppat mer saker än kläder och haft en väldigt trevligt dag. Ätit gott, gått i butiker som jag inte visste fanns, fikat, konstaterat att ytterligare en SF biograf inte är fullt tillgänglig men framförallt tagit det väldigt lugnt. Magknipet har börjat släppa och jag har börjat lägga upp en strategi för närmaste tiden. Bokat in riktig kvalitets slappartid och ser med hopp på framtiden. 

Stockholm

Efter att fått spunk på bokföring packade jag min väska och drog till Stockholm. Ska spendera helgen här på mall of Scandinavia. Inte inne i gallerian utan jag bor på hotellet bredvid men ska vara där under dagen. Tänkte även passa på att gå på bio eftersom jag inte gör det hemma i Västerås längre då jag tycker platserna och upplevelsen blivit så mycket sämre sen den nya biografen öppnade. Har jobbat lite när jag kom fram men sen haft en väldigt trevlig middag med vännerna jag är här med. Imorgon tar vi lite sovmorgon innan vi ger oss in i härligheten. Sov gott!