Midsommar nästa tack!

Idag började vardagen igen. Börjar med ett möte på stadshuset. Vi är några föreningsmänniskor som ska prata samarbetsfrågor med politikerna. Sen är det mataffären som gäller, har lagt till mig vissa vanor som tillexempel färska jordgubbar och blåbär till frukost yoghurten. Nä - inte riktigt en vardagslyx jag har råd med i längden. Men lite yoghurt och färska äpplen och banan låter mer rimligt :-) hihi. Känner att vintern släppte lite grepp om mig under resan. Även om det var 0 gradigt och snö när när vi landade kändes det som något tillfälligt. Så nu kör vi våren! Midsommar nästa!

Laleh

Jag och syrran fick konsertbiljetter till Laleh här i Västerås Konserthus. Igår var hon här och fick hela huset att både gunga och sjunga. :o) Hon var otroligt bra live. Ganska personlig och avslappnad men samtidigt väldigt professionell. Jag har inte lyssnat alls på hennes senaste skiva men kommer garanterat att göra det nu efter denna konsert. För övrigt är jag nu ruggigt förskyld men det är väl inget som lite te och sömn kan råda bot på hoppas jag.

Bilder

Nu har jag komplitterat med ännu fler bilder. Framför allt till dagarna i Pismo och Morro Bay.

Dag 20-23

Nu känns det som att jag har varit på väg hem i tre dygn. Eller rättare sagt jag har nog egentligen inte känt det men de sex andra personerna som jag reser med har känt så och det smittar av sig. Snacka om grupptryck :-)
I Morro Bay åt vi sista middag med stora gänget. Gjorde sista utflykten tillsammans. Och det fortsatte i den stilen. Sista gången vi handlade på mataffären, sista gången sista gången i San Fransisco osv osv. Ja ni hör vad jag har levt med sista dygnen. Ha ha. Tur att alla "sista" var i Kalifornien annars hade jag nog blivit lite irriterad.

Efter en gemensam frukost på hotellrummet med lillebror och Shannon gav vi oss av norrut. Utan honom :-( Mot San Fransisco och flyget hemåt. Vi såg till att ha en hel dag där eftersom vårt flyg gick 06.00. Så vi kom upp måndag kväll, spenderade tisdagen åt den sista shoppingen och packningen. Tisdag morgon/natt blev vi hämtade av killen vi hyrde bilen av och körda till flygplatsen. Väl där sov vi en timme, checkade in och satte oss på planet mot Chicago. Där strosade vi omkring - INTE! Då var kl 10 för oss men 12 där och 17 på kvällen i Sverige. Det gjorde att vi kunde åka kl 6 på tisdag morgon, landa kl 8 på Arlanda på onsdag morgon men "bara" varit i luften i 13 timmar.

Efter 4 timmar på Chicagos flygplats och knappt 9 timmars flyg landade vi i Sverige!

Vi landade i ett 0 gradigt land med aningen till sol. Körde hem, tvättade, packade upp och försöker att inte sova förrän ikväll.

Vi har som resesällskap döpt oss till Karavanen och nu är Karavanen upplöst för denna gång. Några i Västerås, Någon i Stockholm och ett par i Santa Maria. Tack Karavanen för en underbar resa och för att vi fortfarande tycker om varandra! ;-) Tills nästa gång! Nu ska jag börja läsa alla böcker jag köpte "over there".

 

Dag 19: Avila beach/Morro Bay

Lunchen på Avila beach avnjöts på the Deli nere på strandpromenaden. Otroligt mysig liten stad precis vid vattnet. Husen var små och färgglada och gav ett mycket europeiskt intryck. Efter lite sol och massa blåst begav vi oss till lillebrors tränares hus som låg helt fantastiskt fint uppe på ett berg med utsikt över dalen. Där fick vi hälsa på familjen, se rummet som lillebror bodde i första veckorna han var här och se två Svarta änkor. Små helsvarta spindlar med fettokroppar. Påminner om våra fästingar i kroppen när de är blodfyllda.

Nästa stopp var Morro Bay. Där började vi med att mata sjölejon och sälar på ett litet, litet ställe som tog hand om skadade sälar och sjölejon. Det var verkligen litet! Vid stranden såg vi sjöuttrar. De var jätte söta, snurrade in sig i sjögräs för att inte flyta bort när de sov. Sparar stenar i armhålan för att kunna öppna musslor och snäckor för att kunna äta. Och flyter omkring med sina ungar på magen. Vi tittade också på de stora vågorna som slog in. Inte surfväder idag inte.

Kvällen avslutades med en skaldjurskväll på en flott restaurang med havsutsikt.

image description image description image description image description Vatten vid piren bortanför Pismobeach.

image description image description image description

Dag 19: Avila beach

Here comes the sun... Na na na na... Here comes the sun. Men det blåser kallt. Vi utmanar vinden tar lite kort vid stranden i solen för att sedan skynda in på ett café eller restaurang för värme.
Nu är vi i Avila beach för lite fika sen drar vi till en strand längre norrut som heter Morro bay.

image description image description

 

image description

 

Här avsmakas den prisbelönade clam chowdern.

 

 

Jordgubbe från Farmers Market i San Luis Obisbo