Vårruset

Idag deltog jag och några vänner i Vårruset. Det var fantastiskt väder. Sol och nästan värme. Sen blev det blåsigare och blåsigare. Men med gott sällskap och solsken i blick tog vi oss runt de 5 km och fick vår picknick korg. Nu är jag öm i axeln. Trött i ryggen och kall om knäna så ska mysa lite framför Netflix innan det blir sängen. Imorgon väntar Hjultorget. 


Lördag

Idag. Vad utmärker denna dag? Jag vaknade och låg länge och bara njöt av att ligga bredvid min älskling. Direkt från sängen tog jag mig till butik Shanti och hängde med sköna kunder. Det var extra kul när goda vänner tittade förbi och hade tid att prata.

Jag saknar mina vänner! Jag saknar att prata med dem som bara självklart förstår. Som jag inte behöver förklara allt i minsta detalj för. Som jag inte behöver försvara mig inför eller motivera mina känslor. Jag behöver inte linda in något eller någon. Jag kan vara mig själv till 100 procent.

Jag var på kurs i helgen och fick fylla i en cirkel om var jag tyckte att jag var i livet. Ingen munter läsning men det som fick mig att må sämst var rutan kring vänskap. Det andra kan jag liksom ganska lätt påverka kände jag men vännerna. De fattas mig!!! Ni fattas mig!!!


Äppelblom

Idag är jag lugn. Jag känner mig som oljan på vattnet. Jag ser solen som letar sig in genom fönstret. Jag hör fågelkvittret lite extra högt idag. Äppelsträdens blommor lyser upp lite extra när jag går förbi. Den varma maten smakar lite extra idag. 
 
 

Dag 6 - opera

Idag var det äntligen dags för operan. Vi började med en liten promenad i Schönnbrunsparken men tog oss tidigt in till Stadsoperan där vi hann fika lite innan showen startade. 
 
  
 
 

Dag 5 - Donau floden

Idag åkte vi tunnelbana kors över staden till ändstationen. Vi gick över bron bakom mig på bilden nedan för att äta lunch på Donau ön. Efter det cyklade vi vidare, vi hyrde nämligen cyklar för att kunna röra oss snabbare.
Vi passerade Pratern, en jättestor nöjespark som tidigare var kungens jaktmarker. På eftermiddagen hann vi hem en sväng till hotellet för att ordna opera biljetter till imorgon. Sen gav vi oss ut i natten och gjorde den nervös. Vi åt mat på en gata som påminde om farmers market. Där åt jag en fantastisk god tonfisk och eftersom jag inte äter gluten fick jag ingen potatis till. Jag vet inte logiken bakom det men vår teori var att de trodde att det var kolhydrater jag inte åt.
 
 

Dag 4 - tröttigaste dagen fylld av blommor och picknick

Dagen bestod av blommor, gröna gångar, nu blommande rosor, kurragömma, tropisk miljö, världens äldsta djurpark, picknicklunch på en parkbänk som sedan avslutades med en tacos hemmakväll hos kusinen. (Klicka på bilderna så blir de större.)

Dag 3 - jag börjar bli trött.

Idag, börjar jag bli lite trött. Det är så mycket intryck, mycket frisk luft, lite sömn på fel tider men vädret är så härligt. Och sällskapet och staden.
Vi tog oss in mot staden och besökte den europeiska matmarknaden som slagit upp sina marknadsstånd i en lummig park. Efter en matbit gick vi längst donaukanalen som är ganska centralt. Det var underbart att gå längst vattnet, se gatukonstnärer, ta en öl i en uppbyggd sandstrand och känna solens värme. Där blev det mer minnesbilder än foton tagna så det här är det ni får hålla tillgodo med.
 

Dag 2 i Österrike

  
Jag är i Wien! Kastanjerna står fullt i blom. Solen värmer och jag behöver inte vinterjackan. Detta är vår på hög nivå. Vi styr nu nosen mot stan. En rask promenad på 25 minuter ledde oss till en fantastisk god sushi i solskenet.
 
Sen besökte vi Frans Josef stora palats inne i stan. Så stort. Vi passerade Spanska ridskolan också. Efter besöket på borggården hittade vi en del av trädgården som låg i solen, Där tog vi liten powernap och testade min macro lins till mobilkameran.
 
 
 
Jag gillar verkligen roser. Så det blev många bilder på rosor kan jag säga. 
   
Utanför parlamentet uppstod förrvirring.
  
Ska vi gå hit? Nej, ditåt. Jaha, du går hitåt.
  
Ska vi höger, vänster eller vart? Vi kanske bara ska stå här?  
Ja, här blir bra! Hej hej.
Här står vi utanför ett annat stort, fnt gammalt hus. Det är faktiskt Rådshuset. De var så många gamla fina hus. 
  
Här sitter vi på en mysig restaurang och äter en fantastisk avsmakningsmeny. Denna middag avslutar vår dag och vi åker hem väldigt nöjda och glada och sover så gott så gott.