Dop i Sundsvall

Jag har varit på en underbart dop. Samma dag och samma tid hölls Marschen för Tillgänglighet vilket jag varit med och organiserat i Västerås några år. Men när man får en så söt inbjudan av söta S fanns det ingen tvekan på vad som var viktigast. Jag tackade JA! till dopet direkt.

På engelska heter dop - baptism. Det finns även en religion som kallas credobaptism som kommer ifrån latinets credo som betyder "jag tror".

Säga vad man vill om religioner och kyrkan men de är bra på att göra vissa traditioner väldigt folkliga och öppna. Detta dop var helt fokuserat på kärlek och värme. Och det finns det gott om i den här familjen!

Puss på er och tack för en super härlig dag!

 

Sommar och dop

Imorgon åker jag till Sundsvall för att umgås med goa människor i helgen. Jag är nämligen bjuden på ett alldeles eget prinsessdop. Det ska bli väldigt mysigt och efter att ha sett lilla prinsessan Estelles dop så vet jag exakt hur lång klänningen ska vara, att man ska ha pärlor istället för diamanter och vad som förväntas i doppresent.

Idag var jag ute i naturen igen och brände ansiktet. :-) Det är så typiskt eftersom jag varje dag det varit sol smörjt in mig med solkräm men idag skulle jag "bara" äta lunch och sen åka hem. Det blev inte bara lunch och nu sitter jag här med mitt röda ansikte.

 

 

 

 

En dag med siffror

Idag bestod min dag av siffror kl är 22.01 när jag var ute vid 19.34 var det 15 grader. Jag såg 1 sol, 1 domkyrka, 3 fontäner, 1 å, 2 änder och massa många penseer. Nu ser jag 1 hockeymatch med ställningen 3-3 med 10 min kvar av matchen.

 

 

 

La Bohemé

I helgen var jag med några tjejer och såg/lyssnade på La Bohemé på Kungliga Operan. Det låter så mycket flottare att säga Kungliga Operan istället för bara Operan. Nå väl. Det är något mäktigt när musiken går rakt in i hjärtat. Toner, musik och känslor som helt utan filter bara strömmar rakt in. Det finns ingen tid att tänka, tolka eller resonera - det bara är. Dessutom var operan på italienska vilket gör att jag slappnar av mer. Jag hör aldrig vad de sjunger på operor på svenska så med ett annat språk och en textremsa ovanför scenen när det behövs förstärks upplevelsen ännu mer. Jag vill snart tillbaka!

När våren är som bäst

eiffeltornet

Jag börjar med en bild jag köpte i Kalifornien. Jag blev lite kär i Eiffeltornet när jag var i Paris, så jag köpte ett Kaliforniskt Eiffeltorn. :o)
Vi har fått en så fin promenadväg längst vattnet. Den tar jag varje chans jag får. Här kommer mina ögonblick från dagens promenad.
Himlen och framför allt molnen var helt helt himmelsk. hihi...

(Klicka på bilderna så för du upp dem i större format.)

På Busborgen med en treåring

image description
För ett tag sedan var jag och lekte med underbar treåring på Busborgen. Efter en timmes isbrytande släppte han loss och lekte för fulla muggar. Helt plötsligt flyttades lite fokus från mammas trygga hand till mig. Vi skulle jaga varandra på cyklar, samla bollar till bollfontänen och leka kurragömma. Sedan var det dags för rutschkanan. Såklart skulle jag åka med honom. När mitt svar blev:
- Men jag kommer inte upp för trappan med stolen.
Fick jag det självklara svaret:
Nej, den får du lämna här nere.
Såklart! :o) Underbara ungar. När vi kom fram till att jag inte kunde gå eller stå för jag har inte lika starka ben som treåringen så dög mamma igen.
Det jag konstaterade var oavsett ålder är det en häftig upplevelse att få vara med och vidga någons syn världen. Frågan är dock om det var min eller treåringens världvy som vidgades?

Jesus vilken söndag

Även om solen lyser starkt idag offrar jag den för en starkare lysande stjärna. Ingen mindre än Ola Salo och hans version av Jesus Christ Superstar på Göta Lejon.

Våren är här

När våren är här blommar körsbärsträden, 1 maj talen avlöser varandra och solen lyser så starkt som bara vårsolen kan. När våren är här kommer människorna ut ur husen och uteserveringarna blommar ut. Solen värmer och det är Underbart!