Kräftskiva

Idag kunde jag inte hålla mig längre. Köpte ett paket kräftor och bjöd över syrran. Minikräftskiva. Och fick användning av mitt hemgjorda kakfat.

Artikel

I helgen läste jag en artikel som jag fastnade lite extra för. Det är Hanna Hellquist som beskriver hur det är att vara sig själv under tvång. När man blir tilldelad en egenskap eller smak av omgivningen som man anammar utan att kanske egentligen vara eller tycka så. Kände igen mig och tror att många andra också gör det. Att vara sig själv under tvång. (länk till Dagens Nyheter)
 

Sköna söndag

Jag skulle vilja att veckorna börjar med söndagar istället för måndagar. Jag tycker att måndagar har fått ett införtjänat dåligt rykte och tänker att om veckan började med sköna söndagar skulle måndagsångesten och tråkiga tisdagar försvinna. Nåväl innan jag får regeringen att gå med på det tänkte jag dela med mig av denna sköna söndag som jag inleder min vecka med. 


Jag började med ett långt skönt samtal med en god vän. En sån där som man hoppar mellan samtalsämnen som den senaste biofilmen, vulgära sexbilder och barnuppfostran (kanske inte i samma andetag men under samma samtal). Sen njöt jag av väder och den obefintliga vinden, sen dök lillsyster upp för hänga lite. Jag tar ju såklart åt mig eftersom jag är den fantastiska storsyster som jag är MEN det kan också ha att göra med att jag för tillfället har hennes två katter som inneboende.

Efter ett besök hos andra systern där jag tog lite bilder på de underbara vinrankorna som är fulla av druvor. Inte så stora, söta smaskiga druvor utan mer som små, bladlössliknande på håll med smak av sura rödavinbär konstaterade vi att de kanske inte riktigt är mogna än. Hann dock sätta i mig nån klase :).

Efter detta bar det av till Lasses kvarter där morbror spela och sjöng. Några nya låtar, några gamla och några kända. Jätte fin kväll med fantastisk underhållning. Tack ReAgera och Lasses kvarter för ert jobb!

  
 
Kategori: Vardag 2013
Taggar: ReAgera, Lasses kvarter, morbror, Visfestival, söndag

Fredag, v 34

Fredagen...
idag alltså. Började med massa telefonsamtal. FK, KFO, SBK och AKO. Sen iväg för träff med hjälpmedelcentrum, arbetsterapeuten och säljaren av den nya permobilen som jag ansökte om i maj... 2012! Efter fyra möten verkar vi vara redo att göra en beställning. Typ. Nytt möte i oktober för att förhoppningsvis prova min nya stol. Skulle kunna skriva en novell om denna procedur. Idioter! skulle vara mitt förord följt av Idioter!!! för att sammanfatta det med IDIOTER. Visst de gör sitt jobb men de gör det inte bra. De pratar om hur mycket skattepengar jag gör av med, hur jag inte kan få något unikt för mig, anpassat visst men till en viss gräns. Det viktigaste är att jag hittar en stol som jag kan anpassa mig till och kompromissa för, inte som anpassas eller kompromissar sig till mig. Vi står så långt ifrån varandra det bara går!
Efter det mötet träffar jag Tillgänglighetsrådgivaren som är en idespruta och inspiratör. Som tur är triggar vi varandra. Pratar om sånt som andra inte tycker är lika roligt att prata om som vi gör. Under det samtalet och telefonsamtalet som följde kom moster förbi några gånger. Hade spännande nyheter som jag inte lyssnade på eftersom jag hade andra röster i örat, genom hörlurarna.
Nu sitter jag här i pyjamas med en cola och chips, kl är 17.00 och jag har tagit Helg. Trevlig helg!
Kategori: Vardag 2013
Taggar: Hjälpmedel, fredag, Försäkringskassan

Vecka 34

Denna vecka har gått i ett. Jag ska försöka sammanfatta veckan som för mig började i söndags. Jag började med anställningsintervjuer då jag är på jakt efter ytterligare en assistent.
Måndagen...
tog jag lite sovmorgon för att sedan ta en fixarrunda på stan. Hämta lite paket som legat i någon vecka. Kom hem med massa nya fina saker. Jag klippte håret på mig själv och tvättade. Tvättade och tvättade och vet du vad?! Jag har massa tvätt kvar. 
Tisdagen...
började med ett möte på stadshuset där vi pratade framtidsvisioner för handikappföreningar och staden. Denna gång var visionerna väldigt konkreta och ett förslag på en överenskommelse har silats fram. Därefter var det dags för ett styrelsemöte som övergick i en grillkväll tillsammans med föreningsvänner, politiker och tjänstemän från staden. Där pratades det om tillgänglighet och hälsa. De säger att de är irriterade över att resultatet sällan stämmer överens med deras beslut. Vi i föreningarna tänker: ja ni... Tills ni kollar att det ni beslutar följs upp så ser systemet ut såhär. Ni godkänner, de med godkännandet gör som de vill och bryr sig inte om konsekvenserna eftersom de vet att de inte får några konsekvenser.
Onsdagen...
började redan kl 10 *:o) tidigt tidigt* med möte angående löner och arbetstider. Mer byråkrati får man nästan leta efter. Sen följde en träff med likasinnade. Små egenföretagare med personlig assistans som hobby. Hem för ytterligare intervju. Det jobbiga är inte att det inte finns några bra kandidater, problemet är att det finns för många bra människor som söker jobb därute.
Torsdagen...
började kl 13.00. Jag skulle iväg och köpa mig ett olivträd och lite blomjord och efter besök hos IKEA, Clas Ohlson och lite andra butiker kom jag hem med 4 lådor, räkor, en bordsfläkt och lite annat smått ochh gott. Men som du kanske anar - inget träd och ingen jord. Sen var det uppföljning på lönemötet. Kvällen avslutades med Idol och några avsnitt av Orange is the new black.

Söndag hemkommen söndag

Andra dagen hemma från stugan. Åtta veckor av lek, bus, skratt, regn, åska och sol är över. Åtta veckor med "utedass", begränsat utrymme och vatten, begränsad kontakt med vänner och bekanta är över. Nu väntar obegränsad kontakt med vänner och bekanta, obegränsat med varma bad, obegränsat med utrymme och ensamtid men och mörker, kyla och begränsad tid ute i det fria. Riktigt så illa är det inte än men det går snabbt och det känns som att sommaren är över när jag spenderar så långa "sommarlov" hemifrån. 
Nu hoppas jag på en lång och varm höst!

Fredagsmys på Artipelag

Idag var vi på utomhusteater vid ett konstmuseum som heter Artipelag. Där såg vi Guds djärvaste ängel som handlade om Edith Södergran och Elmer Diktonius. Otroligt vacker och sorglig dialog mellan författarna som enligt pjäsen var galet förtjusta i varandra. Det är otroligt charmerande att titta på teater utomhus. Denna gång satt vi under ett tak av ekar med filtar i knät. Och trots bra skådespelarinsatser och en väldigt vältränad man som sprang runt spritt språngande naken stal de två kattungar som var med hela pjäsen all uppmärksamhet. Verklighet mötte verkligen fiktion. Häftigt

Hej då!

 
 
Igår vinkade vi av kusin och hennes tre barn som jag bott tillsammans med senaste månaden. Jätte tyst och tomt. Ingen som längre ropade över hela tomten med glädje i rösten: JOHANNA! Och leendet som spricker upp hela ansiktet när man möter blicken. 

Inget go morgon! från tonåringen som vill prata serier, foton, djur eller blogg.
Ingen som vill spela spel när ingen annan vill. Spela Super Mario oavsett väder och vind.

Jag läste ut boken som jag började på vid midsommar men gjorde paus efter varje sida för att svepa med blicken över tomten. Men nej, ingen som vill ha mitt sällskap, ingen som vill stå på fotplattorna eller spela Hello-Kitty-Apbingo.
Tomt och tyst. Skönt och ovant. Tråkigt och väldigt ensamt. Kom tillbaka!!!