Julen var här-lig

Efter julhelgen mår jag som en prinsessa. God mat, gott sällskap, fina presenter och massa ledig tid. Allt i den ordningen. Hade tänkt att jag skulle ut och röja i mellandagsrean men. Sen kom jag på att det är massa snö där ute. Vilket är jätte fint när man tittar på det inifrån fönstret. :-)

Nu har jag varit och handlat inför morgondagen. Men ska tjuvsmaka på vinet redan ikväll. Bara för att kolla att det är okej såklart!
Kategori:

Onsdag kväll och jag myser.

Funderar på något jag hört i veckan. Att man kan se världen på två sätt. Antingen ser man världen som en plats full av möjligheter eller så ser man den för vad den är. Vem tillhör du?

Utesluter det ena det andra? Jag tror jag ser verkligheten som den är, står med båda fötterna på jorden och allt det där. Jag vet av erfarenhet att man ibland får kämpa och slåss för sina rättigheter och drömmar. Att dåliga saker händer goda människor.

Men jag tror samtidigt på vårt system, vår värld, vår demokrati. Vår rätt till rättigheter, vår rätt egna val.

Jag tycker det är positivt att få möjligheten att få kämpa för det man vill. Vissa skulle kalla det slump men jag tror även att bra saker händer goda människor och att myntet har två sidor. 
 
  Det räcker väl med att se på humlan som inte borde kunna flyga men gör det ändå. Det är nog lite så jag ser på vår värld. Det borde inte gå men om vi inte låtsas om det går det ändå :-)
Kategori:

Julvisa

Snön ligger vit på taken 
Endast tomten är vaken

Hyacinterna blommar och doftar
Snart dags att vi börjar julasofftar

Tipp tapp tipp tapp tippi tippi tipp tapp, tipp tipp tapp

Gröten kokar, glöggen ska nu spetsas
Ska nu spetsas

Stojet ökat, Kalle Anka börjar tjattra
Börjar tjattra

Santa Lucia har här varit och firat 
Nu väntar julmaten och paket under granen
Kategori:

Strålande julbord

Hmm... Det här med julbord är en lite halv skum historia. Kanske är det för att jag inte äter kött, så jag missar all god skinka, revbensspjäll och allt det andra köttiga :-) men efter 6 julbord på 6 dagar kan jag konstatera att nej jag är ingen julmats människa. Så iår satsar jag på den ultimata antijulmaten. Jag ska ha tonfisk och sparris och oliver och bulgur och tzatziki och hummus och pumpa och palt och och... Det finns SÅ mycket god mat. Skinkan skänker jag till bättre behövande :-)
Kategori:

Snö

Snö är nederbörd i form av iskristaller, enstaka eller sammanfogade, som faller från ett moln, men kan även referera till snö som ligger på marken.

Männsikor är gåvor i form av molekyler, enstaka eller sammanfogade, som kommer från ett ägg, men kan även referera till individer som bor på jorden.
Kategori:

Heldag

Idag har jag gått från mys till mys. Började med julbord och lutfisk :) mums. 

Sen blev det Bo Kaspers Orkester. Ahhh :) Så himla bra. Bra, bra, bra!

Några nya låter som jag inte hört tidigare men massa gamla godingar också. Tack för den födelsedagspresenten mor! Ser fram emot att det blir en tradition.

Fick även säga hej till C som "popped by". Verkligen! Jag sa hej! sen var hon borta igen.
Kategori:

Jul, jul strålande jul

Jag har julpyntat denna vecka och det är mysigt tycker jag. Har dock inte satt igång någon julskiva ännu men det kommer det å. Ska nog köpa gran imorgon eller på måndag kanske. Tänkte åka tillbaka till Dingtuna, där vi bodde i 13-14 år för att köpa gran från kvarnen som har butik med bara lokala varor. Det känns mysigare än en Statoilgran. Inte för att det är något fel på dem, har haft några sånna också :)

Igår hade vi julkväll med alla assistenter. Vi var 12 personer som bowlade och åt off-julbord. Råraka till förrätt, torskrygg och glass med hjortorn. Det var jätte gott och skönt att slippa julbordet för en gångs skull. Imorgon blir det dock ett klassiskt julbord med en förening jag är medlem i. Det ser jag fram emot :)
Kategori:

...is not the answer. Its the question.

Jag har börjat fatta tycke för en reklamfilm. Kort och konsis. Det är den som handlar om öl. Som vanligt har jag ingen aning om vilken sorts öl. Det är nämligen så jag fungerar. Jag kan gilla eller ogilla reklamer, jag kan mer eller mindre återberätta vissa i detalj MEN jag har väldigt sällan koll på vad det är reklam för.

Nåja, den jag gillar är om öl och det är en man som säger: "Beer is not the answer. Its the question. Yes! Is the answer." ha ha ha. Jag ler varje gång jag hör den. :-)
Kategori: