Politik, engagemang, personlig assistans

Sitter och lyssnar på en forskare som pratar om trender inom funktionshinderpolitik. Min första reaktion är finns det inget bättre namn än det? Personpolitik? Människopolitik? Tillgänglighetspolitik? Samhällspolitik?
 
Han pratar om hur lagen kring personlig assistans kommer att urholkas pga att politiker inte prioriterar dem frågorna antagligen för att de inte tror att val vinns med den typen av frågor. Han pratar också om faran att politiken inte anser att målen inom funktionshinderpolitiken går att uppnå vilket gör att man slutar försöka uppnå dem. Ekonomin har också en stor del i nedrustningen då tjänstemän premieras i allt större utsträckning för att hålla sina budgetar menar han. 
 
Jag tänker tillbaka på en av gårdagens diskussioner som handlade om oron kring dagens engagemang i föreningar och organisationer inom tex personlig assistans politiken. Jag är så galen att jag tycker ju att det är just den frågan som är den roliga utmaningen. Hur får jag människor engagerade i vissa frågor? Eller hur får jag personer intresserad av vissa frågor och får dem att vilja göra något konkret åt det? Hur får jag andra att engagera sig i sakfrågor som jag tycker att de ska tycka är viktiga.
 
Jag engagerar mig i massa frågor, olika frågor. Men jag märker att i vissa sammanhang är jag mer intresserad av engagemanget än i sakfrågan. Jag kan ibland tycka att det är roligare att fånga upp människor som brinner för vissa frågor, ge dem möjligheter och förutsättningar att engagera sig mer vad att jag själv engagerar mig i frågan. Jag engagerar mig i människan. 
#1 - - Gunilla:

Du engagerar dig i människor och stimulerar engagemanget hos de människorna. En fantastisk begåvning

Svar: Du inspirerar mig!
Johanna