Hamilton, En enkel till Antibes och Simon och ekarna

Jag har sett lite filmer - Hamilton, En enkel till Antibes och Simon och ekarna.
Jag var lite tagen efter att ha sett Hamilton för jag tyckte fotot var så vackert! Kamerans placering, linserna och scenerna. Väldigt vackert. Vet inte ens om jag måste nämna att det är Persbrandt som spelar Hamilton :o) Tror de flesta har koll på det.


Någon dag senare såg jag En enkel till Antibes. Jag förstår att Sven-Bertil fick Guldbagge för bästa manliga huvudroll. Han var verkligen bra. Jag kände nog att jag var lite ung för att vara den optimala publiken. Kan ha varit för att resten av salong var fylld med extremt mycket "mognare" människor än jag. Den var absolut söt, rolig, tänkvärd och med djup men inte den WOW effekten som jag trodde att jag skulle få.


Simon och ekarna... Ja. Blir lite tårögd bara av att prata om den. Fantastisk film. Första gången som jag verkligen la märke till filmmusiken och den vill jag köpa om den kommer ut. Återigen var fotot fantastiskt! Underbara bilder! Jag såg filmen tillsammans med en som inte hade läst boken och just då önskade jag att jag inte läst den. Att få lära känna karaktärerna för första gången. Att inte veta vad som händer bakom hörnet. Men jag ska läsa om boken då jag nu tycker att filmen faktiskt vinner med hästlängder.