Baka baka baka
8 timmar senare är resultat klart. Chokladmuffins, vaniljmuffins, bärmuffins, baklavamuffins, citron/marrängmuffins, potatis och oliv scones, trattkantarellmuffins och västerbottenmuffins.
Här kommer recepten. Jag bakade allting dagen innan och garnerade och spritsade några timmar innan.
Fisksoppan innehöll följande
tomatburk Tärna
färska tärnade tomater gul lök
fiskbuljong purjolök
saffran vitlök
lagerblad fänkol
timjan bryn alla tärnade bitar i olja och ner i soppan.
svartpeppar
Allt detta kokade ihop ett tag.
Detta gjorde jag *läs mamma* dagen innan.
Färsk eller fryst fisk tex lax, kolja, pangasius tärnas i bitar. Koka upp soppan, smaka av med kryddor. Jag hade i lite lagom vitt vin också. Lägg i fisken ca 5 min innan soppan serveras.
Extra lyx är med räkor. Skala räkorna och bryn skalen i stekpanna tills de blir torra. Koka skalen i vatten, sila i buljongen i soppan och lägg i räkorna precis när den ska ätas. Jag brukar lägga räkorna i tallriken för att sen hälla på soppan.
Till fisksoppan serverade jag tre sorters matmuffinsar
Västerbottenmuffins
(15-20 små muffins)
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
150 g riven västerbottenost
1 ägg
3 dl grädde (egentligen filmjölk som jag bytte ut till grädde)
3/4 matolja
löjrom
hackad rödlök
creme fraiche
Sätt ugnen på 200 grader
sikta de torra ingredienserna i en skål och blanda i osten. Se till att blanda ordentligt.
Vispa ihop ägg, grädde och olja.
Häll blandningen över de torra ingredienserna och blanda ihop.
Fördela smeten i muffinsformar. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min.
Dela muffinsen i tre och servera med rödlöken, löjromen och creme fraichen.
Svampmuffins
(ca 10-12 muffins)
4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
1 ägg
1 dl olja
1/2 dl flytande olja
1 1/2 dl grädde (egentligen filmjölk som jag bytte ut till grädde)
Sätt ugnen på 200 grader.
Sikta ihop mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Blanda ägg, olja, honung och grädde i en annan bunke.
Blanda ihop de två blandningarna snabbt. Vänd i/toppa med önksad fyllning (svamp). Fyll muffinsformar med smet och grädda i ca 15-20 minuter.
Potatis och olivscones kommer inom kort.
Till efterrätt blev det.
Glasyren är gjord av philadelfiaost, florsocker vanlig eller med chokladsmak och mjukt smör.
Glittret och blommorna har jag köpt via: http://specialkoebmanden.dk/