Jesus, Teatersport och Bistra harar

Idag åt vi lunch nere på medeltidsmarknaden och såg en teaterföreställning med en grupp som vi följde slaviskt i 3 år på Medeltidsveckan. De finns inte kvar i samma konstellation men några tolkade iår bibliska historier. Här ser vi "jesus".
Sen hängde vi på marknaden några timmar, åt och shoppade. Vi satt och sydde lite också. Så här ser ett äkta medeltidspyssel ut.
Med lite medeltida hjälpmedel ;o)

Sen satte vi oss i kö till Teatersportsfinalen. Det har gått varje eftermiddag och idag var det dags för final i Sta Karin men på vägen dit hann jag med lite blombilder :)
Dessa är från Botaniska


Efter Teatersporten begav vi oss till Bistra haren - en medeltida restaurang i alla bemärkelser.På vägen fann mamma en vinrankad mur som hon försökte försvinna in i. Det gick väl sådär.
Väl på Bistra haren där både personalen, gästerna och underhållningen är medeltidsklädda. Maten går så klart i samma tema. Vi fick prova deras unika valnötssnaps. Det står ett stor valnötsträd mitt i restaurangen och förra året hade det stått där i 100 år. Då plockade man nötterna och gjorde snaps av det.
Jag åt Katthammarvikslax med salmbärscreme. Fantastiskt god!

Efter laxen och en saffranspannkaka nersköljt med ingefärsöl så tog vi oss tillbaka till Sta Karin där vi såg Trix framföra Dirty Trix. En show som kanske visar en ny sida av gruppen. De behöver inte göra konster med eld för att få folks uppmärksamhet. Återigen fick vi skratta mycket.