Fredag

(På bilden är det jag med ett lagom ansträngt leende.)

Kl är 12 och jag ligger kvar i sängen och lyssnar på Alex och Sigges podsändning. Jag har nu legat i några timmar och lyssnat, fnissat och grinat illa åt deras mycket underhållande samtal. Katten kommer in i rummet för sjuttioelfte gången. Hennes mat är säkert slut och hon är lite irriterad över att hennes sovplats är uppdagen. Nu börjar hon tillochmed provocerat bita mig i armen. Antagligen för att jag ska förstå allvaret i hennes situation så jag masar mig upp. Ger henne mat och börjar göra mig iordning.

Detta är första dagen i jul som jag är hemma och kan göra vad jag vill, när jag vill. Så jag bestämmer mig för att inte ta av mig pyjamasen på hela dagen. Äter ingen frukost utan går direkt på lunchen. Sedan tar jag fram julklapps-pusselmattan och tidigare-fått-pussel. Håller ut alla bitar på mattan, sätter igång Netflix och bara är.

Efter några timmar börjar jag bli rastlös. Jag vill slappa mer på min tomma dag. Vad är den ultimata slappar grejen att göra? Vad vill jag göra nu när jag har möjlighet att göra det? Jag vet inte och det skapar en lätt irritation. Rastlöshet blir jobbig och jag njuter inte alls längre.

Efter liten inre kamp ger jag mig av mot bion. Jag har nu "gjort" nåt med min dag men jag är tvungen att ta av mig pyjamasen. Jag funderar ett tag på att behålla den på under kläderna men bestämmer mig för att det nog skulle bli obekvämare än vinsten av att få ha pyjamas hela dagen.