Nya tankar

Som så ofta har jag haft tusen tankar, känslor och blogginlägg men de publiceras aldrig. Faktum är att de inte ens skrivs ner. Jag formulerar, ändrar och punkterar meningar men skriver inte ner dem. Oftast sker detta samtidigt som jag badar, diskar, gör mig i ordning eller äter och när jag väl tar mig tiden är det i sängen och skrivandet där ger mig iPhone axelvärk. Så det blir liksom aldrig av. 

Jag har ju såklart funderat över detta. Tar jag mig tid? Får jag tid över till sånt jag vill? Är det så att jag inte vill dela med mig av just de tankarna utan de formas som inlägg i huvudet för att konkretisera dem mer?

Jag har sett nya serien som heter Tidsjägarna och känner igen mig i mycket. Varför skapa denna onödiga stress och känsla av otillräcklighet? Men en viktigare fråga - Varför bryter jag det inte? Det är svårt att bryta vanor absolut och min övertygelse är att man bryter inte vanor eller ovanor - man byter ut dem. Det är lättare i min hjärna att börja med något nytt än att sluta med något invant.