Oönskat beteende



Jag fortsätter lite på gårdagens tema. Jag är dock inte alls lika värdelös idag om det är någon tröst :)
 
Däremot slogs jag av en typ av blixt idag. Jag insåg plötsligt att jag har ett oönskat beteende... åtminstone tror jag att det är oönskat. Jag satt och pratade strunt om personer som kör med samma beteende men förväntar sig ett annat resultat. Att jag blir irriterad när jag ser att personer med öppna ögon går in i en relation med ett beteende som de vet leder till katastrof. Sen blir dem frustrerade över att de inte får ett annat resultat.
 
Precis när jag säger det inser jag att jag beskriver mig själv. Jag går in i situationer och relationer som jag vet kommer leda till frustration och missnöje från min sida och ändå gör jag det. Gång på gång. Blir lika irriterad på att folk inte kan bete sig som vuxna. Som inte kan ta eget initiativ. Men ju mer jag argumenterar och blir irriterad inser jag att jag på riktigt, allvarligt tror att om jag bara provar en gång till, ger det lite mer tid så blir det bra. 
 
Som att bara för att jag vet att det kommer gå åt skogen så kommer det inte göra det. Väldigt väldigt ologiskt. Detta är ett mönster jag vill bryta men så tänker jag att det är väl fina egenskaper hos människor. Att visa tålamod. Lite på personer, tro på mänskligheten och tro på att personer kan överraska positivt. Det är jättefina egenskaper men till vilket pris? Så ja - det är ett oönskat beteende som jag ska försöka bryta. Som om att orden - då ändrar jag på det - mirakulöst ändrar på ett invant beteende. HA! Men det är en annan diskussion.