Midsommar

20 dagar sedan förra inlägget. Jag har spenderat en vecka i Barcelona, varit på namngivningscermoni, konsert, firat midsommar, bakat macarons och skrivit massor som inte hamnat här av olika anledningar.
 
Nu har jag kommit hem efter en helg med nästan hela familjen som mer åt, drack och sov än dansade runt midsommarstången. Det var så in i norden kallt. Inte så farligt regnigt utan bara kallt. Vi har alltid sol i i stugan men inte i år. Vi bara var. Åt god mat som andra lagade, drack cava och sov sov sov. 
 
Det är en konstig känsla att vara med familjen och allt är som vanligt och ändå så annorlunda. 
 
Samma sak med kusinerna vars barn växer orättvist snabbt. Ena skulle försvinna på språkresa över sommaren så nu duger man inte som "häng" längre. Den andra fyllde 9 år på midsommarafton. Snart 10 år... vad hände känner jag. Går tiden verkligen så snabbt eller är det jag som inte hänger med? Ska jag öka tempot eller sänka det ännu mer? Jag saknar dem redan som barn samtidigt som jag ser fram emot att träffa deras tonåring- och vuxen-jag. 
 
 
Jag och en vän bakade macarons - citron och choklad smak med citronkräm och hallonfyllning.
Stugan i kvällsljus.
En tårta som bara en 9-åring kan designa.  
 
En vän som vet hur man lever i nuet.
 
 
 
 
 
1 Gunilla :

skriven

Välkommen tillbaka:) saknar dina skrivna funderingar men blir desto gladare när jag ännu en natt inte kan sova för värken tycker den har rätt att störa mig. Känner igen funderingar kring ålder, hade en underbar konversation med min tolvåring i ämnet.
Kram och vilka bakverk....mums

Svar: Det med ålder kan förundra både gammal och stor :). Det var mums! Glad över att ha dig här :)
Johanna

3 Anonym:

skriven

Från Ola

Svar: <3
Johanna

2 Anonym

skriven

Tack!