Håltimme

 
 
 
 
Friden har infunnit sig.
 
Det är tyst och stilla. Hundarna sover, katterna tvättar sig, kakan står och blir färdig i ugnen och juldofterna sprider sig i lägenhetern. Jag är ensam och har något som känns som en håltimme. Delar av familjen var här och åt julfrukost för att sedan ge sig ut på besök, pyssel och annat donande. Kvar, själv i en lägenhet som bara väntar på att intas av julentusiatiska, lite pirriga och uppspelta familjemedlemmar, är jag. Det är ljuvligt. Lika ljuvligt är det när familjen några timmar senare fyller varje centimeter med sina dofter, skratt och röster.
 
Det bjuds på väldigt god mat i form av citrussallad, grönkål med aprikosdressing, halloumisallad med granatäpple coh brysselkål, äppel och rödbetssallad med kanel och ingefära. Till fikat bjöds det på choklad/chilli bollar och en saffranskaka med päron som jag hade bakat. 
 
Efter Kalle och massa mat var det dags för julklappsutdelning. Vi har i omgångar försökt att inte köpa julklappar till varandra och har gång på gång misslyckats grovt. :) Iår var dealen så att de som vill köper något och några annonserade tidigt att de inte tänkte köpa något. Nu höll de väl kanske inte riktigt det fullt ut för jag räknar även bidrag till barns rätt till lek, utbildning, vatten, sjukvård och mat som en julklapp eftersom det stod i mitt namn.
 
Sen spelade vi lite spel... tv spel är det som faller sig mest naturligt här hemma. Andra lade sig för att leka med sina julklappar.
1 Gunilla :

skriven

Missat din blogg i jul...och många andra då jag återfallit i läsa böcker du vet de som trycks på papper men nu sista dagen på året läser jag in de viktigaste. Läst de tuffa de som får tårarna att rulla och avslutar med bästa må bra bloggen DIN :) Sagt det många gånger men det tåls att upprepa din sätt att skriva ditt sätt att välja ord, jag älskar det. Kram fina, vackra, härliga Johanna och Gott Nytt År