Pannkakor och konst på Artipelag

Idag började vi dagen med att steka amerikanska pannkakor. Extra tjocka och fluffiga med smaker som lönnsirap, jordnötssmör och smör varvat med de nyttiga varianterna som chokladsås och kokos, blåbär med agavesirap m.m. Syndigt gott!
Efter det tog vi oss tonåringen till ett konstmuseum som är helt fantastiskt. Fotografiska hamnar i lä kan jag säga. Artipelag ligger i en fantastisk miljö med skog, lite berg och massa vatten i Gustavsberg. Vi tittade både på Ett-två-trä och på Hello Nature med William Wegman. Imponerande verk först av som namnet avslöjar trä. Mycket almverk som tydligen är i fara pga nån sjukdom som dödar alla våra almar.

Hello Nature var häftig att se. En konstnär som ständigt kämpade med brist på inspiration. Han gjorde uppehåll i några år för att han inte hade nån inspiration. Han målade ofta med hjälp av vykort. Han satte fast ett vykort på tavelduken och målade så att det ser ut som att vykortet fortsätter ut på duken. Väldigt häftig effekt vilket gjorde att det såg tre dimensionellt ut. (Titta på sälen så ser du att det är ett vykort.) Sen skaffade William hund som han fotograferade i alla möjliga slags miljöer. Det är dem man känner igen honom för. Väldigt häftiga och svåra att återge såhär på bild. Kan starkt rekommenderas.

 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
Två av mina absoluta favoriter är denna plocipinnstol och den påklädda fåtöljen!