Fredag, v 34

Fredagen...
idag alltså. Började med massa telefonsamtal. FK, KFO, SBK och AKO. Sen iväg för träff med hjälpmedelcentrum, arbetsterapeuten och säljaren av den nya permobilen som jag ansökte om i maj... 2012! Efter fyra möten verkar vi vara redo att göra en beställning. Typ. Nytt möte i oktober för att förhoppningsvis prova min nya stol. Skulle kunna skriva en novell om denna procedur. Idioter! skulle vara mitt förord följt av Idioter!!! för att sammanfatta det med IDIOTER. Visst de gör sitt jobb men de gör det inte bra. De pratar om hur mycket skattepengar jag gör av med, hur jag inte kan få något unikt för mig, anpassat visst men till en viss gräns. Det viktigaste är att jag hittar en stol som jag kan anpassa mig till och kompromissa för, inte som anpassas eller kompromissar sig till mig. Vi står så långt ifrån varandra det bara går!
Efter det mötet träffar jag Tillgänglighetsrådgivaren som är en idespruta och inspiratör. Som tur är triggar vi varandra. Pratar om sånt som andra inte tycker är lika roligt att prata om som vi gör. Under det samtalet och telefonsamtalet som följde kom moster förbi några gånger. Hade spännande nyheter som jag inte lyssnade på eftersom jag hade andra röster i örat, genom hörlurarna.
Nu sitter jag här i pyjamas med en cola och chips, kl är 17.00 och jag har tagit Helg. Trevlig helg!
#1 - - Lotta:

Hej!
Blir nyfiken: tillgänglighetsrådgivaren, vad är det? Jag bor i en liten kommun men ska sjutton ta reda på om "vi" har en sån!
Nyfiken på ditt övriga engagemang i samhälle och handikappfrågor. Har fått för mig att du är engagerad i "sånt". Jag funderar också på att sätta i gång på nåt sätt, men vet inte riktigt var. Kanske du har tips?
Hej svej, Lotta

Svar: Hej!Det är jätte spännande och jag vet inte om tjänsten finns någon annanstans. Det är stadsbyggnadskontoret som skapade den tjänsten, nyligen för att de har sånna problem med nybyggnation och ombyggnationer. Hon tar emot anmälningar på Enkelt avhjälpta hinder (HIN) och följer upp dem. Hon informerar, tipsar och kräver tillgänglighet enligt lag hos fastighetsägare, butiksägare, skolor, byggnadsherrar osv osv. Ska fila lite på några tips så återkommer jag :o).
Johanna