Dag 3: Monterey


Kl 7 vaknar jag, åt frukost packade ihop och drog. Kl 11 var vi i halvvägs till Monterey för att fixa till bilarna. Efter det var det highway 101 till Holidays Inn i Monterey. Där checkade vi in och tog oss till Wendys där vi åt typ mat. Hamburgare fanns det gott om men vi som inte ville ha det fick nöja oss med sidesalads av olika slag :-). Därefter åkte vi ner till hamnen och vi konstaterade att Fishermans wharf är ett uttryck och finns på fler ställen än i San Fransisco. :-) Vad jag förstår så betyder wharf lasthamn. Där det är enkelt att lägga till med fartyg.

Vi passade också på att titta in på Monterey aquarium museum där vi såg alla möjliga sorters fiskar, maneter, sjöhästar, sjögurkar m.m. 


Vi passerade även en omtalad burkfabrikerna Cannary row. Det var där vi åt vår fiskmiddag. På -50, -60 talet fanns det konservburk fabriker längst hela gatan men nu var det restauranger och museer och butiker istället. Efter en fantastisk skaldjurs risotto i fiskekvarteren åkte vi hemåt. Stannade såklart till på Starbucks på vägen hem - det har blivit lite av en tradition som vi har skapat på dessa knappt 4 dagar :-).