Tro på mirakel...

Vill du se en nåldyna? Se på mig!
Vill du se en envis en? Se på mig!
Vill du se ett mirakel? Se på mig!
:o)

Skulle lämna ett blodprov idag för att kolla hur allvarlig min blodbrist är. Efter tre personers två försök säger de: Nä det går bara inte... "No skit sherlock" tänkte jag.
- Du får nog åka till kem labb...
Ni kunde inte sagt det efter typ två, tre eller fyra stick - nej efter 6 st. Det gjorde dock ondare att dra av plåsterna än sticken och de var ju inte till någon hjälp eftersom de inte träffat några kärl. Efter 3 stick i vänster arm, 2 i högra och ett i handen (min första) beger jag mig till kem labb. För ni som inte vet, jag var tvungen att fråga själv, så sticker de dem svårstuckna. Efter ett stick och ett blodrör senare var jag free to go :o).
Nu kvarstår dock problemen med plåsterna.

Trodde typ jag hade åkt på influensan, magsår eller infektion. Läkaren jag träffade sa efter två symtomer: Blodbrist!
Hmm, tycker själv att det känns för lätt, jag mår ju puton, så dåligt har jag inte mått på flera år! Jag är ju typ döende... Jaha sa han men det är blodbrist. Jag insisterade på blodförgiftning, ta sänkan eller vad som helst. Han ler och säger: Jag kan ta alla tester men det skulle bara vara för att lugna dig, de kommer inte visa någonting. Ja! tänkte jag lika bra anledning som vilken. Men nej... Fick ordinationen börja äta järntabletterna igen och åk till ett varmt ställe med god mat och dryck. Det skulle göra vem som helst gott.

Att han precis anlänt från Teneriffa och troligen var spanior tyckte inte jag färgade hans omdömme!
Jag är fortfarande skeptisk till tabletterna så nu har jag tagit saken i egna händer! Teneriffa hade jag redan bokat så det är klart men dessa tabletter. Jag slutade äta dem för att jag blev så sjuk av dem. Nu har jag halverat dosen och börjat med järnrik kost. Som tur är finns det otroligt mycket för mig att äta - pumpakärnor, torkad frukt speciellt aprikoser som är en favorit, broccolli, spenat, persilja, jordgubbar, 70% choklad :o) m.m.

Dagens mellanmål.

Men eftersom jag helst inte vill äta tabletterna alls så har jag faktiskt köpt blodpudding. Leverpastej kom på delad första plats på järninnehållet men eftersom jag aldrig gillat leverpastej blev det blodpudding. Eftersom jag inte trott på det själv om jag inte sett det är denna stora tidpunkt väldokumenterad. För första gången på nästan 15 år har jag brutit min vegetariska kost! Och det som blev premiär rätten var blodpudding med hemmagjorda rårörda lingon. Jag vet att det saknas bacon men babysteps!
Läskigt att säga det men det smakar precis som för 15 år sedan. :o) Som att äta... stekta champinjoner... okej konstig jämförelse men det var inge konstigt alls. Lite smaklösare än jag förväntat mig men vad gör man inte för hälsan. Så sorry Miss Piggy idag är Miss Jo prioriterad!