En midsommarnatts dröm

Torsdagen började på Bakfickan. Vi tog lite extra sovmorgon i morse för ikväll ska vi till Roma. Eller rättare sagt Råma som det uttalas.
Där vi fann rökta räkor och stekt strömming! Mycket bättre än så blir det inte.
Som ni kanske ser på pälsarna och mantlarna så är det inte längre lika soligt men det är uppehåll och så pass att det går att klä sig varm.

Efter en mycket god lunch gick vi på en Teater i St Lars ruin som hette Kristinas väntan. Vet fortfarande inte vad jag tycker. Det handlade om en brevväxling som man funnit mellan en Petrus och Kristina. Hon levde i kloster tillsammans med nunnor och han var en högutbildad munk och de var mycket fascinerade av varandra. Pjäsen handlade om att Kristina satt och väntade på Petrus i 30 min och när han väl dök upp då var pjäsen slut.

Vi hann med ytterligare ett varv på marknaden innan vi tog oss tillbaka till hotellet där vi dukade upp en picknick. Vi skulle ha picknickat i det gröna i Roma men konstaterade att det både var varmare och torrare på hotellet.
Pjäsen då... En midsommarnatts dröm... Det är ju en komedi så det var mycket skratt men jag saknade att det var flest okända ansikten på scenen. Tycker kanske att Shakespeare är stjärna nog och inte kan konkureras med. Nu var det kända ansikten de flesta av dem, och de var bra så det var inte det. Men jag tyckte det var en charm med att inte känna igen de som stod på scen. Jag kunde koncentrera mer på orden och scenen bättre tror jag. Har iallafall haft en mycket bra dag idag.